Gå til sidens hovedinnhold

Storm til natten

Stormen vi hadde i går kveld og i natt har løyet tirsdag. Men allerede til natten er det klart for nye kraftige vindkast. Skøytene må nå legges bort.

Et svært kraftig lavtrykk er på vei inn i Norskehavet, og vil gi orkan i området mellom Færøyene og Skottland i natt og onsdag morgen. Deretter beveger det seg nordøstover gjennom Norskehavet, og vil gi full til sterk storm fra sørvest ved Stad i natt, og ved kysten av Møre og Romsdal og Trøndelag fra i morgen formiddag, melder Storm Weather Center. Utover ettermiddagen og kvelden i morgen vil uværet gå videre nordover og gi storm i Nordland.

På Vestlandet slipper vi unna stormen, selv om vi får sterk vind og regn.

- Det blir ikke så ille her, i alle fall ikke verre enn vi er vant til, sier meteorolog Roar Hansen i Storm Weather Center til iBergen.no.

- Vi vil begynne å merke det kraftige lavtrykket i kveld, med regn og økende vind. Utpå kvelden og natten vil vinden komme opp i liten storm fra sør på kysten. Det er det samme som vi hadde forrige natt, da vinden også var oppe i liten storm, fortsetter Hansen.

Onsdag morgen dreier vinden sørvest, og kanskje litt mer vestlig utpå dagen. Deretter minker den til kuling. Vi får regn og regnbyger, men ikke unormalt store nedbørsmengder, ifølge meteorologen.

- Utover kvelden i morgen blir det færre byger. Et svakt høytrykk er på vei, før det igjen kommer inn nye lavtrykk som perler på en snor, sier Hansen.

De nye lavtrykkene ser imidlertid ut til å gå lenger vest, og vil merkes best ganske langt fra oss.

- Det betyr at det fra torsdag kan bli lange perioder med lite nedbør, men en god del vind, sier Hansen.

Det vil holde seg mildt hele uken, sier Storm-meteorologen.

Her kan du sjekke varselet for ditt hjemsted

Til tross for mildvær også i går, beholdt Bergen kommune betegnelsen «trygg is» for hele åtte vann mandag. Men tirsdag er det slutt.

«Ingen vann er trygge», er den korte teksten som i dag står å lese på kommunens nettsider.

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar