Gå til sidens hovedinnhold

Stormen rammer næringslivet

Oljeplattformer stanses, båter søker nødhavn og ferger stopper.

Selv om ingen store skader er rapportert som en følge av stormen som herjer Sør- og Vestlandet, merker næringslivet uværet.

NA24 - din næringslivsavis

Fergeavganger blir kansellert, båter søker nødhavn og plattformer reduserer, eller stenger ned produksjonen.

Ferger kansellert
Blant annet har Color Line kansellert alle avganger med Christian IV mellom Kristiansand og Hirtshals torsdag og fredag, noe som rammet omkring 360 passasjerer. Prinsesse Ragnhild skulle egentlig ha seilt til Stavanger og Bergen, men søkte nødhavn i Kristiansand. 500 passasjerer ble fraktet videre med bil eller buss.

Ifølge NRK velger mange båter fra et par tusen tonn og opp til 15.000 tonn å endre krus, mens andre igjen ankrer opp og venter til stormen er over.

Trær overende
Skademeldingene som kom inn til politiet i Hordaland og Rogaland i løpet av natt til fredag, dreide seg stort sett om trær og løse takplater.

- Det har gått greit her i Hordaland. Vi har fått meldinger om trær som har gitt opp for vinden og takplater som har løsnet, men ingen alvorlige ting, sier operasjonsleder Per Stiegler i Hordaland politidistrikt til NTB.

Rammet oljeproduksjon
Natt til fredag stengte StatoilHydro tre felt. Olje- og gassproduksjonen fra feltene Grane, Visund, Oseberg Sør og Heimdal ble i midlertidig stanset natt til fredag 9. november. Bakgrunnen for beslutningen er den pågående analysen av akselerasjonskrefter (G-krefter) ved bruk av livbåter under dårlig vær, og uværet som er varslet i Nordsjøen.

Oljegiganten meldte senere at olje- og gassproduksjonen fra Grane og Heimdal likevel ble opprettholdt natt til i dag.

Ifølge Meteorologisk institutt var bølgehøyden ute i Nordsjøen mellom 10 og 12 meter.

Reklame

Her får du tak i den nye Pondus-boka