Gå til sidens hovedinnhold

Større enn noe

James Hetfield ville ikke forlate Valle Hovin i går, det ville ikke publikum heller.

Metallica- Valle Hovin

Utsolgt

«Vi er Metallica. Metallica er med dere, er dere med Metallica!?» skrek Hetfield fra den gigantiske scenekanten, til ellevill jubel fra de drøyt 40.000 som var til stede. Nærmere en mer fullkommen konsertopplevelse enn Metallica på Valle Hovin i går, er det ikke mulig å komme.

Se bildekarusell under

Metalleksplosjon
Etter først å ha blitt oppvarmet av et forrykende Turbonegro, for så å bli nedkjølt av et noe lunket HIM var Valle Håvin veldig klar for Metallicas entre. Og den kom med et brak. Musikken var fyrverkeri, bandet var fyrverkeri og sannelig avfyrte de ikke noen ekte fyrverkerier også. Alt funket helt ut til fingerspissene, med bandet, lyden, lys og ikke minst flerkameraproduksjonen som ble vist på to til tre storskjermer konserten igjennom.

Noe annet som funket var Metallica-fansen. Om noen av publikummerne har krefter i armene i morgen, så er det i så fall et under. Det var så å si 80 000 hardtarbeidende hender i været hele mestershowet igjennom. Publikum hyllet Metallica, og Metallica hyllet tilbake ved å yte maksimalt konserten igjennom.

Uansett hvor væropptatt vi nordmenn er, og har vært kanskje spesielt i det siste, var det de færreste som merket at himmelen åpnet seg i det Metallica kjørte i gang monsterlåten «Battery» mot slutten av konserten. Hetfield lyktes i all mulig grad å få oppmerksomheten fra de fremmøtte, og det selv om værgudene forsøkte å ødelegge moroa.

Publikumskontakt
Og det var denne fantastiske kontakten som imponerte meg spesielt med Metallica var at det hele tiden var en tilstedeværelse og opptatthet av publikum. Hetfield kom med stadige henvendelser og publikumsfrierier. De beviste med det hvorfor de er et av verdens beste liveband, og har noen av de beste fangruppene. Det det funker nemlig ikke å være steingod om man ikke har scenetekket. Metallica har likevel den gleden av å uansett ha nok blodfans som ville løftet hendene under konserten, hva enn som hadde skjedd, derfor gjør det at de gir det lille ekstra at konsertopplevelsen øker så til de grader.

Mer på Valle
Når det kommer til Valle Hovin som konsertarena sier jeg bare «Ja takk!». Det er nesten litt pinlig å tenke på at gigabandet Metallica sist var presset inn i «lille» Spektrum.

For du vet at Metallica er gudene innen metallsjangeren når de til hver låt klarer å skape allsang og trampeklapp. Det var ingen som ønsket å gå hjem da bandet fikk en siste eksplosjon med «Sandman» og for andre gang dukket opp til ekstranummer og det enda det begynte å nærme seg låt nummer 20.

Høydepunkter: «Battery», «Sandman», «Sad but True», eksplosjoner, fyrverkerier, publikum og bassist Robert Trujillos bassolo. ( Egentlig alt.)

Metallica fortsetter sin turné videre til Stockholm, Århus, Helsingfors før de avslutter i Moskva.

Se bilder fra konserten under

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis