Gå til sidens hovedinnhold

Storspill selger dårlig

PC-spill går ikke like kjapt unna som før.

(Spillmagasinet): To av høstens største PC-titler var «Crysis» og «Unreal Tournament 3». Førstnevnte har blitt hypet i mange år og stort sett fått meget god kritikk, mens sistnevnte er det nyeste spillet i en av de mest kjente skytespillseriene som finnes.

Tidligere var det PC-spill som solgte best, men hvis de amerikanske salgstallene til disse to er noe å gå etter er den tiden over. I november solgte «Crysis» «bare» 86.633 eksemplarer og «UT3» klarte ikke mer enn 33.995, mens både «Assassin's Creed» og konsollutgavene av «Call of Duty 4» gikk over millionen i samme periode.

Ingen vet helt hvorfor de to spillene ikke har solgt bedre, men høye systemkrav er antakeligvis en av hovedårsakene. Spesielt «Crysis» krever en enormt kraftig PC for å fungere tilfredsstillende.

Hvis denne trenden fortsetter, er det mye som tyder på at PC-spill dessverre blir enda mer nedprioritert og det blir enda lenger mellom storspillene. Konsolleiere kan derimot glede seg, deres maskiner blir bare mer og mer populære og utgiverne bruker stadig mer penger på å utvikle spill til dem.

Reklame

Kurs: Dette må du vite om bobler