Gå til sidens hovedinnhold

KrF: - Avstanden er fortsatt for stor

Budsjettilbudet ikke godt nok for KrF og V.

OSLO (NTB): Venstre og KrF er ikke fornøyd med budsjett-tilbudet som regjeringspartiene Høyre og Frp la fram onsdag formiddag.

- Avstanden er fortsatt stor, sier KrFs forhandler Hans Olav Syversen til NTB.

Må komme med nytt tilbud
De to regjeringspartiene må dermed utarbeide et nytt tilbud. Høyres forhandler Svein Flåtten sier neste budsjettmøte mellom de fire borgerlige partiene blir senere onsdag.

Ifølge Flåtten ble Venstre og Kristelig Folkeparti tilbudt budsjettendringer i form av omprioriteringer så vel som påplussinger da partiene møttes til det første budsjettmøtet onsdag formiddag.

- Men påplussingene skjer innenfor regjeringens budsjettramme. Vi arbeider derfor også med å finne reelle inndekninger, sier Flåtten til NTB.

TV 2 meldte tidlig onsdag formiddag at de to støttepartiene hver ønsker omprioriteringer som beløper seg til 4 milliarder kroner.

Verken Flåtten eller KrFs forhandler Hans Olav Syversen kunne bekrefte dette tallet da de fire partienes forhandlere møttes i Stortinget onsdag formiddag for å gå gjennom regjeringspartienes tilbud.

Holder seg innenfor rammen
Syversen bekrefter imidlertid overfor NTB at budsjettendringene det forhandles om, skal gjennomføres innen budsjettrammen regjeringen har lagt.

- Vi er ansvarlige partier, sier han og opplyser at større bevilgninger til gruppen sterkt pleietrengende under 67 år er ett av KrFs krav i forhandlingene. Endringer i skatteopplegget som vil gi et grønnere skatteregime er også prioritert, sier han.

De fire partiene har frist til 20. november med å bli enige, men regner selv med å bli enige om budsjettet tidligere. (©NTB)

Reklame

Regntøyet du trenger til den norske sommeren

Kommentarer til denne saken