Gå til sidens hovedinnhold

Støvler på norske hender

Bertel O. Steen blar opp over 240 millioner kroner for å få Viking-støvler tilbake på norske hender.

I 2000 solgte Orkla Viking Fottøy AS til nederlanske Hevea. Men etter drøye seks år på utenlandske hender er Viking nå tilbake i norsk eierskap.

NA24 - din næringslivsavis

- Flere generasjoner nordmenn har vokst opp med Viking gummistøvler, og vi er imponert over hvordan Viking Fottøy AS har utviklet seg de siste årene. Selskapet har i dag en sterk posisjon i det skandinaviske markedet, gode produkter, solid konkurranseevne og bra lønnsomhet, sier Marius Steen, konsernsjef i Bertel O. Steen AS i en pressemelding.

Bertel O. Steen AS har i dag kjøpt Viking Fottøy AS av nederlandske Hevea B.V. for 29 millioner euro, drøye 240 millioner kroner.

Bertel O. Steen distribuerer fra før Asics løpssko og sportsartikler i Norge, Sverige og Danmark og nå er målet å doble omsetningen innen sport og fritid til 600 millioner kroner, hvor over 60 prosent av omsetningen skal komme fra utenlandske markeder.

Selskapet ble opprinnelig startet av sunnmøringen Per Mathias Røwde i Askim i 1920. Produksjonen i Askim sysselsatte på det meste 3000 personer, inkludert en betydelig bildekkproduksjon.

Reklame

Stor oversikt: Årets sommersalg 2021