Gå til sidens hovedinnhold

Strachan gir seg i Southampton

Gordan Strachan gir seg som Southampton-manager når kontrakten hans går ut etter endt sesong.

Den fyrige skotten gir seg av medisinske og personlige årsaker. Strachan føler at han trenger en pause fra maset og presset i Premier League.

Brannslukking
Klubben sier i en pressemelding at det ikke er hold i påstandene om at Strachan har et anstrengt forhold til formann Rupert Lowe, og at det var hovedårsaken til at han ikke ville forlenge kontrakten. The Mirror skrev blant annet i dag at Strachan var misfornøyd med det nye kontraktstilbudet han fikk.

- Gordon og jeg har diskutert situasjonen, og vi er komfortable med beslutningen hans. Selv om vi er ganske ulike, har det vært en fornøyelse å jobbe sammen med Gordon i løpet av de siste to og et halvt årene, sier Lowe.

Friår?
Kilder nær Strachan sier at 47-åringen vurderer å ta et friår, muligens for å jobbe opp mot tv eller media generelt. Skotten har knapt hatt ferie de siste årene. Bare seks uker etter at han fikk sparken i Coventry, erstattet han Stuart Gray i Southampton.

Mange tror Strachan ønsker seg en fremtid i Leeds, en av klubbene han spilte for i sin aktive karriere. Han er også blitt koblet til den ledige jobben på White Hart Lane.

Strachan førte Southampton til FA-cup-finale forrige sesong. I morgen reiser klubben til et vanskelig bortemøte med Birmingham.

Reklame

Ny Pyton-bok: Dette er Tommy Sydsæters favoritthistorier med Rhesus Minus