Gå til sidens hovedinnhold

"Straight" innledning på V65?

Straight Ås gjorde et meget tiltalende inntrykk i Norgesdebuten på Jarlsberg. I kveld blir han mye betrodd i det innledende V65-løpet på Bjerke.

Her finner du Nettavisens V65-tips til Bjerke.

Viggo Wahl Pedersen ser ut til å ha gjort et lykkekjøp med 2 Straight Ås (2. løp/V65-1). I mars måtte han levere en av sine to hester til slakt og 1. april dro han over til Sverige og kjøpte en ny kompis til Børke Berta. Ved første øyekast var ikke Straight Ås noen imponerende hest, men etter en runde i tenkeboksen, lastet han vallaken på hengeren og reiste hjem til Notodden.

- Straight Ås var egentlig en unnselig og liten hest, men bevegelsene, det blide oppsynet og gode gemyttet gjorde at jeg falt for ham. I løpet av noen uker har han blitt som forvandlet, og nå er han som en konge i forhold, men fortsatt like snill.

I norgesdebuten, imponerte femåringen på tung sølebane ved å ta en lett seier. Både Mehla og Wahl Pedersen var imponert over hesten.

- Asbjørn var nærmest lyrisk etter det første løpet. Straight Ås er en lett type som flyter oppå underlaget og gjør det veldig enkelt for seg selv. At banen var flere sekunder tung på Jarlsberg affiserte ham slett ikke. Asbjørn sa at han ikke kjørte en meter og at hesten kom i mål med masse krefter igjen og med klippede ører. I trening virker han faktisk enda piggere og mer opplagt enn før det første løpet. Straight Ås er alt i alt en så blid og fornøyelig hest å holde på med, at jeg har ikke angret en dag på at jeg tok ham med hjem.

I kveld er distansen en runde lengre enn sist, men telemarkingen som både eier og trener Straight Ås, ser lyst på oppgaven.

- Det var faktisk Mehla som anbefalte meg å melde hit og han ser først og fremst 4 Only Audition imot. Straight Ås har ikke pustet i verken trening eller løp enda, så lungekapasiteten virker å være stor. Dessuten viste han sist at han takler tunge baneforhold med sitt lette kropp og effektive teknikk. I Sverige har han gått mange volteløp og aldri galoppert, så jeg tror ikke verken sporet eller startmetoden skal by på problemer. Jeg ser lyst på sjansene og tror han kjemper om seieren. Hvis han fungerer bra i dag, ser jeg allerede fram mot neste onsdag der han har et løp som er stengt på 88 000 kroner, noe som er perfekt, kvitrer en glad og fornøyd Viggo W. Pedersen.

Kilde: rikstoto.no

Reklame

Slik gjør du bålpannen om til en pizzaovn