Gå til sidens hovedinnhold

Strammer inn sparereglene

Finansministeren vil skjerpe kravene for salg av sammensatte spareprodukter.

- Informasjon som gis ved salg av sammensatte produkter har ikke vært god nok. Vi har derfor bedt Kredittilsynet vurdere ytterligere forbedringer i den informasjonen som skal gis til kunden, sier informasjonsrådgiver Anders Lande i Finansdepartementet.

NA24 - din næringslivsavis

Tidligere i dag skrev NA24 om brevet forbrukerombud Bjørn Erik Thon og Forbrukerrådet sendte til finansministeren i begynnelsen av juli.

Vil ha utvalg
Der krever de at Kristin Halvorsen setter ned et eget granskningsutvalg for å komme til bunns i saken.

- Dette er en svært alvorlig sak for bankene, og ødeleggende for renommeet deres, sier Thon.

Brevet omhandler såkalte strukturerte spareprodukter. Dette er meget avanserte finansielle instrumenter som selges til sparekunder. De er ofte ganske vanskelige å forstå. Et typisk produkt er såkalte indeksobligasjoner. Dette er produkter der man som kunde må ha pengene låst i en hvis tid, men man er garantert å få alt man investerer igjen. Men da uten renter.

Svarer før månedsskiftet
Kredittilsynet vurderer nå om man skal skjerpe dagens forskrift for salg av disse produktene, og skal gi departementet svar innen 1. september.

- Regjeringen mener det er viktig med gode og effektive regler med henhold til opplysningsplikt. Henvendelsen fra forbrukermyndighetene er et viktig innspill i dette arbeidet, og Finansdepartementet går nå grundig igjennom de problemstillingene som reises i brevet, kommenterer Anders Lande i Finansdepartementet.

Den politiske ledelsen i departementet jobbet mandag formiddag med statsbudsjettet, og kunne ikke kommentere saken.

Har du dårlige og gode erfaringer med strukturerte produkter? Ta kontakt med NA24 på e-post.

Reklame

Kurs: Dette må du vite om vin og bobler til 17. mai