Hankø - kongelig ferieøy

I Hvaler i Østfold ligger den populære øya Hankø. Her har både kongefamilien, Harald Zwart og flere andre kjendiser sine feriesteder. Øya har et kjent seilsportsenter og huser massevis av flotte badeplasser. Tusler du litt rundt, møter du også ganske sikkert på et par dådyr.

Sørlandske ferskvannsperler

Sandåkerhølen i Aust-Agder-kommunen Gjerstad er en sjelden ferskvannsperle. Her er det krystallklart vann, rød sandbunn og et lite fossefall man kan svømme inn i. I Syndlevannet i Reddal ved Grimstad finner du dessuten badeplassen Lundesanden. Dette er en ganske spesiell badeplass med ferskvann og langgrunne sandstrender midt inne i skogen.

Flere badeplasser under bildekarusellen

4347

Bade inne

Norge kan være både våt og kald midt i fellesferien, så det kan være greit med noen gode innendørsalternativer. Oasen svømme- og miljøsenter i Namsos er Nord-Europas største badeanlegg i fjell og har 50-meters basseng, stupetårn, kaldvannsstamp, varmebasseng, boblebad og vannsklie.

Skien fritidspark er Norges mest komplette idretts- og fritidsanlegg med blant mye annet et stort badeanlegg. Her har de 25-meter basseng, stupebasseng, bølgebasseng med strøm, barnebasseng, varmebasseng, terapibasseng og en 106-metersklie med tidtaking.

Vannkanten Badeland i Bergen ble for noen år siden kåret til landets beste badeanlegg av Forbrukerrådet.

Naturlig badeland

Tømmeråshøla ligger i elva Sandøla og blir kalt Norge mest eksotiske badeplass. Vannet har formet en naturlig sklie i fjellet der man kan boltre seg i deler av fossestryket. Nedenfor fossen er det gressplen, svaberg og en roligere kulp.

Området er tilrettelagt for rullestolbrukere og andre bevegelseshemmede, og har baderampe med rekkverk ned til elva.

Reiser & ferie spurte leserne og her er DERES FAVORITTBADEPLASSER

Naturlig spa

Mjølkedøla er en elv som renner ut i Bygdin like ved Eidsbugarden hvor Vinjerock arrangeres hvert år. Her finner du et naturlig «spaanlegg» med massasjedusjfoss, boblebad, varme svaberg, og små og store naturlige sklier.

Hva er din favoritt? Fortell oss i kommentarfeltet under: