HTML EMBED

5 romantiske strender

1. Ipanema, Brasil

Copacabana er millionbyens møtested, Ipanema Rios romantiske hjerte. Stranda ble særlig kjent takket være bossa nova-låten «The girl from Ipanema», en ode til stranda og bydelen ført i pennen av dens innbyggere Antônio Carlos Jobim og Vinícius de Moraes. På Ipenama møtes millioner av mennesker hvert år, om det er for å bade, spille strandfotball, høre musikk eller bare flanere langs promenaden, hånd i hånd, og bivåne det gedigne utendørs teateret som uspiller seg her hver eneste dag, hele året.

2. Majahuitas, Mexico

Denne stranda på Mexicos stillehavskyst 20 km sør for Puerto Vallarta er kun tilgjengelig med en panga, en lokal «snekke» som bruker 20 minutter på overfarten. På de åtte tilhørende casitas (bungalower) er det ingen tv-er eller telefoner (inkludert mobiltelefonkontakt) – ikke en gang strømuttak for hårføneren. I stedet er stranda perfekt, det samme er muligheten for snorkling, kajakkpadling og piknik i en gylne sanda.

3. Islamorada, USA

15 mil sør for Miami Beach, i Florida Keys-arkipelet, ligger denne langt mer bortgjemte strandperlen. Casa Morada rett bakenfor, med sine 16 suiter, er alle utstyrt med det du trenger for et romantisk opphold: Egen hage med boblebad, panoramautsikt og muligheten for massasje i suiten. Dere kan ellers snorkle, fiske, ta yogatimer – eller dra av gårde i en leid hurtigbåt.

4. Turtle Island, Fiji

Turtle Island er den optimale ferieøya for den romantisk anlagte. Her kan du velge og vrake mellom 14 private strender. Skulle så en av strendene bli for folksom takket være nok et større fotoopptak (Sports Illustrated berømte badedraktsutgave 2011 ble skutt her) er det bare å flytte til en annen.
Turtle Island ble for øvrig gjort kjent gjennom spillefilmen Blue Lagoon, og stranden med det samme navnet er også den mest kjente. De 14 private villaene, såkalte bures, er bygd på tradisjonelt vis, men inneholder samtidig alt du trenger for et perfekt opphold.

5. Sao Bao, Vietnam

Den vakre øya Phu Quoc helt sør i Vietnam på grensen mot Kambodsja har flere flotte strender, ikke minst utenfor øyhovedstaden Duong Duong. Mange er lett tilgjengelige, men de beste krever at du tar landeveien fatt. Sørøst på øya ligger Sao Bao, hvor det knapt svært lite annet enn en gylden, finkornet strand med smaragdgrønt vann. Husk å rigge mopeden med det som kreves for å gjøre det romantiske strandoppholdet komplett.