TJUVHOLMEN (SIDE2): Det er 25 grader i hovedstaden og nesten helt vindstille i dag og selv om det er fellesferie er Oslo-strendene ganske fulle av folk.

Men den lille bystranda på Tjuvholmen var merkelig tom for folk da Side2 tok turen fredag formiddag.

Sjekk helgeværet her!

Nytt og moderne
Elin (35) fra Stockholm skjønner ikke hvorfor.

- Vi har akkurat kommet hit, og det er jo en helt perfekt strand, med gress og steiner. Området er så fint og det er nytt og moderne. Hun har med seg datteren på 2 1/2 år som allerede har rukket å bade før resten av følget har fått av seg klærne.

Selv om den lille badevika er liten og grunn så kan man også bade fra badebrygga like bortenfor. Der er alt tilrettelagt med badestiger også videre og her ser man at flere ungdommer har inntatt brygga.

Stranden som ligger i tilknytning til Astrup Fearnley museet er den første virkelige bystranden i Oslo sentrum og det liker også Oslo-beboere.

Side2 tar sommerpulsen på hovedstaden - les også: Koser seg med «Norges dyreste øl»

- Vi bor i nærheten og siden det er barnehagefri, så har vi vært her i mange dager allerede. Jeg tror ikke denne lille stranden er blitt helt oppdaget ennå, sier Marianne (40). Hun har tatt turen sammen med datteren Celia Anna (4,5 år)

- Jeg er fra Nesodden og er vant til å ha sjøen ikke så langt unna, så jeg synes denne bystranda er midt i blinken nå når jeg bor i byen.

Prisnivået på kafeene i nærheten er hun på den annen side ikke like fornøyd med.

- Det er jo en del dyrere i dette området enn mange andre steder. Vi har med oss te på termos og matpakke. Dessuten ligger det et lite bakeri ikke så langt unna, der er prisene helt fine, sier hun.

Dyr fornøyelse
Når vi sjekker kafeen Renzo, som ligger i Astrup Fearnley-bygget stemmer det at prisene er på høyde med temperaturen i dag.

For en 0,33 l flaskeøl av typen Kronenbourg må du ut med 72 kroner og 0,33 l Carlsberg koster 70 kroner. Dersom barna skulle ha lyst på en kakao må du ut med 42 kroner og en cola koster 42 kroner.

For 245 kroner kan du meske deg med en såkalt «Sommertallerken» med spekeskinke, ost, oliven, brød, alioli, flatbrød og frisk frukt.

- Hvis hele familien skal spise på stedene rundt her, blir det dyrt, sier Therese (37). Hun og mannen Steinar (37) har barna, Helle (11 måneder), Kaja (2 1/2 år) og Jonas (15). Familien er fra Ålesund, men er på ferie i Oslo. De har vært innom et bakeri på veien og har i tillegg med seg matpakke.

Hvilken bystrand trives du best på? Diskuter gjerne under!

Les også: