Det er fint mulig å få seg en langweekend et sted hvor det er varmt, uten at det koster en formue, at du må ta ut flere uker ferie og fly halve jorden rundt. Her finner du noen gode og solrike alternativer som passer perfekt for en langhelg borte fra kalde Norge.

Malaga i Spania

Malaga er fødebyen til Antonio Banderas og Pablo Picasso, og med sine 600.000 innbyggere er den stor nok til å by på alt du kan forvente av shopping, attraksjoner, restauranter og uteliv ellers. Og dessuten er Malaga velsignet med noe av det beste klimaet fastlands-Spania kan by på med sine 300 soldager i året. Dagtemperatur er i gjennomsnitt på 17 behagelige grader i desember.

Du kommer deg direkte til Malaga med SAS fra Oslo, men Norwegian fra de fire største norske byene og med Ryanair fra Torp og Rygge.

Les mer om Malaga hos Reiseplaneten.

Agadir og Marrakech i Marokko

Marokko er nærmere enn du tror. Og du kan velge mellom tilnærmet «Aladdins eventyr» i Marrakech, eller sol- og strandferie i Agadir.

Agadir er hyggelig varmt hele året, med dagtemperaturer som sjelden er under 20 varmegrader. Marrakech er noe kjøligere, men du er uansett langt fra norske temperaturer.

Du kommer deg enklest til Marrakech ved å fly direkte med Norwegian. Spesielt fra Gardermoen kan du få rimelige billetter hvis du er litt fleksibel på dato. Norwegian har nylig også startet en direkterute fra Oslo til Agadir en gang i uken. Det er dessuten fint mulig å komme seg fra Marrakech til Agadir med buss eller leiebil. Avstanden sørvest til kysten og Agadir er 240 kilometer.

Les mer om reisemål i Marokko hos Reiseplaneten.

Kom i tusen og en natt-stemning på Marrakechs markeder.
Kom i tusen og en natt-stemning på Marrakechs markeder.

Kanariøyene

Las Palmas på Gran Canaria er perfekt for å kombinere shopping- og strandliv, og oppdagelsesreise rundt på Tenerife er et must. Sistnevnte øy har gjennomsnittlige dagtemperaturer rett i underkant av 20 grader. Husk at sørlige del av Tenerife har et langt tørrere klima enn nordsiden av øya.

Norwegian flyr direkte til Gran Canaria fra Oslo, Moss, Bergen, Trondheim og Stavanger, SAS flyr direkte fra Oslo. I tillegg har Norwegian direkteflyginger til Tenerife fra Oslo og Moss, og til Lanzarote og Mallorca fra Oslo. I tillegg er chartermulighetene mange til Kanariøyene.

Les mer om Tenerife hos Reiseplaneten.