Det nærmere seg helg og mens halve befolkningen begynner å smøre skiene med Blå Ekstra og gjør seg klare for å gå i kø i skiløypene, så sitter det en gjeng på arbeidsplasser rundt om i landet og lader opp til en rolig helg i sofaen.

I den forbindelse kan du jo kaste deg over en god bok eller kanskje kryssordet du aldri får tid til å løse (på grunn av tid, ikke vanskelighetsgrad. Selvfølgelig), men dersom du er lei boken og lei av å prøve deg på kryssordet, hvorfor ikke se en god film?

For hva er vel bedre enn å krype under teppe med potetgullposen på fanget, noe godt i glasset og noe spennende på skjermen?

Da man før i tiden måtte trosse snøstormer, kulde og urimelige aldersgrenser for å leie film på den lokale videosjappa, er nå en god film bare noen tastetrykk unna. Streamingstjenester som Netflix, ViaPlay og Filmnet.no (tidligere Comoyo) har gjort filmkvelden enklere, og i den forbindelse har Side3 plukket ut noen spennende spionfilmer som garantert vil underholde deg gjennom hele helgen.

Noen agentfilmer som burde vært på denne listen er ikke tatt med ettersom de ikke er tilgjengelig på strømningstjenestene.

Spy Game (Viaplay)

En moderne klassiker innen spionfilmsjangeren. Legenden Robert Redford og Brad Pitt spiller læremester og elev i CIA i denne spionthrilleren der Redford må bruke all sin erfaring om «byrået» for å hjelpe sin tidligere elev fanget i Kina.

Litt trivia: Brad Pitt skal visstnok ha takket nei til å spille Jason Bourne i «The Bourne Identity» for å heller gjøre «Spy Game».

HTML EMBED

Traitor (Netflix)

Don Cheadle og Guy Pearce spiller hovedrollene i denne «jakt og mus»-thriller der Cheadle er en tidligere spesialsoldat som har vervet seg til en terroristorganisasjon. Pearce er FBI-agenten som må stoppe han. Vi lover overraskende tvister og vendinger hele veien som holder seeren på kanten av sofaputen. Tenk «Homeland» før TV-serien «Homeland».

HTML EMBED

Austin Powers-filmene (FilmNet)

Vi må ha litt humor med på denne listen, og en gang i tiden var Mike Myers en av verdens morsomste menn. Som superspionen «Austin Powers» må Powers slåss mot sin erkefiende Dr. Evil i hele tre filmer.

Selv om de kanskje sank i kvalitet etter hvert, er det en rekke uforglemmelige scener i alle filmene. Dessverre er ikke den første Powers-filmen, «Austin Powers: International Man of Mystery» tilgjengelig på noen av strømningsnettstedene, men den er det vel mange som har i DVD-skuffen et sted?

Hvorfor ikke kjøre «Austin Powers»-maraton i helgen?

«Groovey, baby!».

HTML EMBED
HTML EMBED
HTML EMBED

Skyfall (FilmNet)

Egentlig burde (nesten) alle James Bond-filmene være på denne listen, men dersom du ikke har sett den siste James Bond-filmen, er det ingen grunn til å vente. Etter den meget skuffende «Quantum of Solace»-filmen, er Bond tilbake med stor B. Etter å ha blitt skadet på oppdrag må Bond sette alle kluter til for å gjenvinne tilliten til M og MI6.

Javier Bardem er også skremmende god som Bond-skurk.

HTML EMBED

Operasjon Argo (Netflix)

Ben Affleck har de siste årene bevist at han er bedre bak kamera enn foran, men i «Operasjon Argo» overbeviser han i begge roller.

Under revolusjonen i Iran på slutten av 1979, blir en gruppe amerikanere fanget i landet og CIA kommer opp med en vanvittig plan for å bringe dem trygt hjem. Solid regi, skuespill og en spennende historie basert på virkelige hendelser, gjør at «Operasjon Argo» anbefales på det varmeste av Side3-redaksjonen.

HTML EMBED

Arlington Road (FilmNet)

Med Tim Robbins og Jeff Bridges på rollelisten kan det vel umulig bli dårlig?

Bridges spiller en historieprofessor og enkemann til en FBI-agent, som begynner å mistenke at hans nyinnflyttede nabo, spilt av Robbins, er terrorist.

Kan han ha rett eller det bare noe han innbiller seg?

HTML EMBED

Mission Impossible-filmene (Netflix)

Du kan si hva du vil om personen Tom Cruise, men skuespilleren Tom Cruise er alltid kul å se. I rollen som den hemmelige agenten Ethan Hunt, var «Misson Impossible» en av de kuleste og mest fartsfylte filmene du kunne se på 90-tallet. En av historiens mest intense og ikoniske actionscener finner vi også i det Hunt må kopiere noen viktige datafiler.

De to neste oppfølgerne nådde aldri originalen opp til knærne, men den fjerde installasjonen «Ghost Protocol», som kom i fjor sommer, var ikke så verst og hadde nok av halsbrekkende stunt, spennende plott og humor.

«Ghost Protocoll» er dessverre ikke tilgjengelig for streaming i Norge, men har du Netflix kan du alltids logge deg på den amerikanske utgaven. Vanskelig er det heller ikke, spesielt ikke om du bruker Mozilla Firefox.

HTML EMBED
HTML EMBED

Enemy of the State (Netflix)

Will Smith spiller advokaten som roter seg borti politisk attentat, korrupte tjenestemenn og en verden av overvåking han ikke trodde var mulig.

Selv etter så mange år holder Tony Scotts thriller seg meget godt, og i etterkant av avsløringene rundt NSA har filmens tematikk nesten fått en ny vår.

HTML EMBED

Hvilken agentfilm anbefaler du til helgen? Diskuter under.