Gå til sidens hovedinnhold

Frykter Oscar-utdelingen blir avlyst

Forfatterstreiken kan føre til tidenes første Oscar-avlysning.

(SIDE2): Oscar-utdelingen 24. februar er bare et par måneder unna, og forfatterstreiken i Hollywood ser ut til å fortsette over nyttår. Hva skjer med prisen hvis streiken fortsatt pågår i februar?

Som en skoleavslutning
Hittil er det ikke snakk om å avlyse showet. Men uten morsomme monologer og introduksjoner, vil det bli dårlig underholdning.

- Jeg frykter det vil se ut som skoleavslutningen din, sier tidligere Oscar-forfatter Bruce Vilanch ifølge ABC News.

Jobber videre
Talskvinnen for Academy Awards forteller nettstedet at de fortsetter arbeidet som om utdelingen finner sted, i håp om at problemet skal løses. Hun innrømmer imidlertid at de er bekymret.

- Showet har aldri blitt avlyst, sier hun.

Dersom showet skulle bli avlyst vil en rekke involverte stå uten jobb i vinter. Dette inkluderer alt fra stylister til limousinsjåfører.

Godt filmår
Også for filmskaperne og skuespillerne vil det være bittert å hoppe over en Oscar-utdeling. I år er det mange bra filmer og gode skuespillere, og 2007 regnes som et av de beste filmårene på lenge.

LES MER: Oscar-krig blant årets filmer

Men det er ikke bare Oscar-utdelingen som kan få problemer. Allerede i januar skal Golden Globes gå av stabelen, fulgt av Grammy tidlig i februar. I tillegg er det en rekke mindre prisutdelinger som finner sted før Oscar.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!