Gå til sidens hovedinnhold

Strenge straffer for heroinsalg

Tre dager etter at to menn i Bergen tingrett fikk samfunnsstraff for oppbevaring av store mengder hasj og heroin, ble tre menn dømt til fem års fengsel for salg av heroin.

De tre mennene, opprinnelig fra Irak, må tilbringe henholdsvis fire og fem år bak murene for å ha solgt, oppbevart og brukt 150 gram heroin.

Var kommet på rett kjøl
Kontrasten til to andre straffesaker, som gikk for samme tingrett tre dager tidligere, er stor. Der ble en 20-åring og en 25-åring dømt til å avtjene straffene sine som samfunnsarbeid. Disse hadde til sammen oppbevart 24,4 gram heroin og 633 gram hasj, med en gateverdi på 92.000 kroner. I begge tilfellene mente retten at de to mennene hadde fått livet på rett kjøl og at de måtte premieres for det. De fikk til sammen 480 timer samfunnsstraff.

Slo ned på salg
Men tingretten var ikke like hensynsfull overfor de tre irakerne. I dommen ble det slått hardt ned på salget de hadde bedrevet fra den enes leilighet i Bergen. Hovedforskjellen mellom de to dommene er at irakerne ble dømt for salg, noe de to nordmennene ikke ble.
Regnet ut kvantum
Irakerne ble pågrepet i en razzia i leiligheten til den yngste av dem, en 20 år gammel mann. Under razziaen fant politiet 18 gram heroin og nærmere 150.000 kroner. I tillegg fant de flere bevis på at det hadde foregått salg av heroin fra leiligheten. Utifra det store pengebeløpet de fant, mente påtalemyndigheten de tre hadde solgt minst 150 gram heroin.

Rent profittmotiv
Mennene var alle brukere av heroin, men bare 20-åringen innrømmet for tingretten at han var avhengig. Dermed konkluderte retten med at de to andre solgte narkoen av rene profitthensyn, mens 20-åringen var motivert av å finansiere eget bruk.

Ubetinget fengsel
20-åringen ble også dømt for flere butikktyverier og vold mot en vekter og fikk en straff på fire år i fengsel. En 35-åring fikk fem år, mens en 31-åring fikk fire års ubetinget fengsel.

Reklame

Sommerens kuleste badeflåter

Kommentarer til denne saken