Gå til sidens hovedinnhold

Hip-hopen går Hollywood

Og kvaliteten på det som kommer er trolig varierende.

(SIDE2): Unge mennesker er de verste når det kommer til folk som ikke vil betale for musikken de skaffer seg, og en sjanger som definitivt merker dette er hip-hop. Men heldigvis for mange av rapperne finner de ofte jobb i Hollywood, og 2008 har mye på tapetet:

Rocka rapper
I disse dager skyter den jenteglade Brooklyn-sjarmøren Mos Def filmen «Cadillac Records», som handler om det legendariske soulplateselskapet Chess Records. Mos spiller rockestjernen Chuck Berry, mens Beyoncé Knowles har rollen som sangeren Etta James, samtidig som hun er en av filmprodusentene.

Bildeserie: MOS DEF FESTET MED NORSKE DAMER OG KJENDISER.

Skarpe tenner
Det antakelig veldig ofte frustrerte management til urokråka DMX har annonsert at rapbikkja takket ja til hovedrollen i «The Bleeding», som starter innspillingen denne måneden. Gyseren byr også på en vampyrfamilie i en kjemisk våpenfabrikk som har blitt til nattklubb, samt Michael Madsen, kanskje fortsatt best kjent fra 1992s «Reservoir Dogs», og det ferske, hvite hip-hop-håpet Pittsburgh Slim. (Ikke Slim Shady.)

Se klipp: DEN AMERIKANSKE RAPPEREN MED «NORSK PENTHOUSE-VIDEO».

Blodig gris
En annen potensiell klassiker er den kommende skrekkfilmen «The Pig People», hvor den snart 40 år gamle hip-hop-eren Master P teamer opp med sin 18 år gamle sexy, rappende sønn Romeo (tidligere kalt Lil' Romeo). I følge Billboard tar eposet for seg historien om fem studenter som reiser inn i en skummel skog for å filme en dokumentar. Naturligvis går det meste galt når det eksotiske "grisefolket" begynner å lage blodig kvalm. Innspillingen av filmen ble avsluttet i februar.

Ny Mr. T?
Ifølge Stress.no skal rykter ha det til at veteranen Ice Cube og «Boyz N The Hood»-regissør og Tyra Banks-eks John Singelton skal jobbe sammen igjen. Denne gangen dreier det seg om filmversjonen av kultserien «The A-Team» fra 70-tallet. Hvis prosjektet går i boks vil nok mange ønske at California-rapperen får Mr. T sin rolle som hissigproppen sersjant Bosco «B.A.» Baracus. Isbiten gjorde seg nylig ferdig med sportsdramet «The Longshots», regissert av den rappende rockeren Fred Durst fra Limp Bizkit.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!