Gå til sidens hovedinnhold

For mye fritid er stressende

Men for lite gjør deg deprimert, ifølge forskere.

Mellom familieforpliktelser og press på jobben, er det mange som føler de ikke får nok «egentid».

Men ifølge forskere kommer det nå fram at det er en ting som er like ille som å ha for lite fritid; nemlig å ha for mye. Det skriver Daily Mail.

Kjedelig med mye fri
Det er eksperter fra University of Cincinnati i Ohio og Baylor University i Texas som har gjennomført en undersøkelse, der 1.329 tenåringer deltok. Ungdommene ble spurt hvor mye fritid de hadde og hvor lykkelige de var.

Svarene viste at de som mente de hadde lite fritid ofte følte seg deprimerte. Men samtidig kom det fram at ungdommer med mye tid til seg selv, fort kjedet seg.

Finn enn mellomting
For å ha større sjanse for å være lykkelig, bør man ifølge forskerne finne en middelvei der man verken har for mye eller for lite fritid.

- Materialistisk ungdom trenger akkurat nok fritid for å føle seg bra. Vi lever i et samfunn der tiden har stor betydning. Tidspress er ofte knyttet til humøret. Å leve et liv med en fornuftig og balansert mengde fritid, fremmer velvære. Ikke bare direkte, men det lindrer også noen av de negative sidene ved å leve i vårt konsumentorienterte samfunn, konkluderer rapporten.

Reklame

Enormt salg på alt du trenger til løping

Kommentarer til denne saken