Gå til sidens hovedinnhold

Ser du på denne kan du spare penger

Det kan lønne seg å følge med på strømmåleren.

I disse dager er det mange som klager på strømprisen, men få er klar over at det kan være penger å tjene på å lese av strømmåleren oftere.

- Jo mer du leser av, jo mer korrekt blir prisen du betaler for forbruket ditt, sier salgssjef Cecilie Rød og markedsansvarlig Hege Granum hos Ringeriks-Kraft.

Forbrukerprofil
- Leser du av ukentlig, får du pris ut fra din forbruksprofil, forteller de, og gir et eksempel:

- Reiser du for eksempel bort en uke, og strømprisen blir ekstra høy mens du er borte, må du betale for forbruk gjennom denne uken, fordelt etter en standard forbruksprofil. Men om du leser av før avreise og etter hjemkomst, vil du kunne betale for riktig forbruk i denne uken.

Svært mange er ikke klar over denne muligheten.

Hver dag
De fleste går ut fra at avlesningen skal skje annenhver måned, og ikke oftere.

- Men du må gjerne lese av hver dag, om du vil. Noen sier at det blir vanskelig å være bevisst på strømforbruket uten «intelligente» strømmålere. Men det er feil; om du leser av ofte, er det fullt mulig, påpeker Rød og Granum overfor Ringerikes Blad.

Med mye snakk om strømpriser i media, merker de at folk er mer bevisste på strømforbruket. Og det er de glade for.

Spar strøm
- Vi er opptatt av at kundene våre skal spare strøm. For oss er det ikke positivt når strømprisen blir uvanlig høy. Derfor er vi blant annet inne i en satsing på varmepumper, opplyser de.

- Folk vil gjerne ha råd om strømsparing, og vi forsøker å mane til mindre forbruk. Vi vil ikke at folk skal sitte og fryse hjemme, men kanskje man kan vurdere å senke temperaturen en grad eller to. Og i de dyreste periodene kan man kanskje la tørketrommelen hvile, anbefaler de. (ANB)

Reklame

Er dette årets beste påskeegg?

Kommentarer til denne saken