Gå til sidens hovedinnhold

Strømprisen regner bort

Strømprisen har sunket med hele 60 prosent de siste fire månedene.

Gjennomsnittsprisen i den nordiske kraftmarknaden endte på 24,8 øre per kwh i årets første uke. Det er den laveste noteringen siden uke midten av november 2005, viser en oversikt fra Norges vassdrags- og energidirektorat.

NA24 - din næringslivsavis

I løpet av de siste 19 ukene har strømprisen sunket med hele 60 prosent.

Mye nedbør og tilsig til kraftsystemet har sammen med synkende brenselspriser og CO2-kvotepriser ført til prisnedgangen.

- Vi begynner å nærmes oss en bunn i strømmarkedet, men om den er nådd er ennå usikkert, sier kraftanalytiker Magnus Smistad i Bergen Energi til NA24.

Han sier videre at det er meldt mildt og vått i tiden fremover, noe som tyder på at prisene forblir lave.

- De fleste parameterne peker ned, noe som taler for fortsatt lave priser, og det skal nok litt til før prisene går opp, sier han.

Til tross for at situasjonen i Norge er langt bedre enn det var på høsten fortsetter importen av kraft. I forrige uke ble 11 prosent av det norske kraftforbruket importert.

Samtidig var tilsiget i de norske vannmagasinene nesten dobbelt av det som er normalt. På samme tid har det vært en relativ lav produksjon av kraft i Norge, som har ført til at nedgangen i fyllingsgraden bare ble på 1 prosentpoeng i forrige uke. Fyllingsgraden på landsbasis er nå 66 prosent, og 3,8 prosentpoeng lavere enn normalt.

Reklame

Her får du tak i den nye Pondus-boka