Gå til sidens hovedinnhold

- Studentene ønsker mer praksis

Derfor starter skolen nå sin egen studentklinikk.

(SIDE2): Som en av de første, norske utdanningsinstitusjonene med en bachelor i ernæring åpner Atlantis Medisinske Høgskole studentklinikk. Prosjektet vil være i samarbeid med Bryn Medisinske Senter, og dermed får studentene anledning til å praktisere i et profesjonelt og etablert miljø.

Hjelp med endring av matvaner
- Dette var studentene selv som kom opp med denne ideen. Vi evaluerer kontinuerlig studietilbudet vårt, og vi har fått tilbakemelding fra studentene om at de ønsker mer praksis. Dette har vi nå gjort noe med! sier prosjektleder Merete Skjørten til Side2. Nå er ideen blitt en realitet og studentklinikken vil være i gang fra 12. april.

Skjørten forklarer at det finnes andre høgskoler som tilbyr studentene sine praksis, men at Atlantis Medisinske Skole er den første med bachelorgraden innen ernæring som tilbyr en slik praksisordning.

- Vi er spente på tilbakemeldingene og på hvor mange som kommer til å benytte seg av dette tilbudet. De aller fleste av oss har mye å hente på å bedre kostholdet og spisemønsteret vårt. Ikke minst med tanke på den store økningen i antall livsstilssykdommer i dagens samfunn. Til tross for mye informasjon om riktig kosthold, er det mange av oss som kan trenge litt hjelp til endring av matvaner, mener Skjørten.

Studentene kan velge
I dag er ikke praksis en obligatorisk del av utdannelsen på skolen. Derfor kan studentene selv kan velge om de ønsker å benytte denne muligheten.

- For mange kan nok veien fra skolebenken og ut i «det virkelige livet» virke litt skremmende, og det krever jo at studentene tør å kaste seg ut i det. De vil få mulighet til å prøve seg som behandlere i trygge og profesjonelle omgivelser, med individuell oppfølging og veiledning fra skolens egne, kliniske ernæringsfysiologer, forklarer prosjektlederen.

Atlantis Medisinske Høgskole vil også etablere sin egen klinikk i skolens lokaler fra høsten av.

Tjener ikke penger
Prosjektlederen forteller at klientene som kommer til klinikken kan forvente seg behandling fra dedikerte studenter som ønsker å gjøre sitt beste for å tilby råd og veiledning.

- Behandlingsforløpet er tilpasset slik at hver klient har minst to konsultasjoner. Det første møtet dreier seg i hovedsak om å utrede problemet eller utfordringen som klienten har. Det fokuseres på å stille relevante, avklarende spørsmål, samt skape bevissthet omkring dagens kosthold og spisemønster. Studenten får så mulighet til å jobbe fram de beste råd og forslag til behandlingsforløp, samt kvalitetssikre dette med veileder før neste konsultasjon, sier Skjørten.

Hun presiserer at skolen ikke vil tjene penger på den nye ordningen.

- Skolen investerer i dette som en del av undervisningen. Foreløpig er dette et tilbud som gis avgangsstudentene i bachelor i ernæring. På sikt satser vi på å tilby studenter ved andre studieretninger på skolen samme muligheten.

Reklame

Sjekk hva mobilselskapet har gjort med prisene

Kommentarer til denne saken