Gå til sidens hovedinnhold

- Blir fattigere på kunnskap

Studentenes Landsforbund synes det er bekymringsfullt at studenter jobber stadig mer ved siden av studiene.

(BIIPMAG): Nye tall fra Lånekassen viser at nesten 40.000 studenter mister hele eller deler av utdanningsstipendet på grunn av for høy inntekt eller formue i 2007.

Les også: Studenter tjener mer og har høyere formue enn før

Dette betyr at stadig flere studenter jobber mer ved siden av studiene, stikk i strid med intensjonene i Kvalitetsreformen.

- Vi blir fattigere på kunnskap når vi må jobbe så mye ved siden av studiene, sier Øistein Svelle, leder i Studentenes Landsforbund (StL).

Økning
Er du student og tjener mer enn 122 000 kroner blir mindre av studielånet ditt omgjort til stipend. Dette gikk i 2007 ut over 24 400 studenter, en økning på 9 prosent fra 2006

- Tallene fra Lånekassen er et tydelig tegn på at studenter jobber stadig mer ved siden av studiene. Det er bekymringsfullt. Studiestøtten holder ikke tritt med kostnadsøkningen i samfunnet og dette tvinger studentene til å bruke mer tid på deltidsjobben enn på studiene, sier Øistein Svelle i StL.

Utfordrer regjeringen
Han mener det nå er på høy tid at regjeringen prioriterer å gi studentene et solid løft i studiestøtten for å snu denne trenden, og utfordrer alle partier til å tydelig vise studentene hva de vil gjøre med studiestøtta dersom de kommer til makten i 2009.

Siste fra biipMag:
Vintermote for kvinner
Sporty fotoaudition for modige jenter
Jens får mobbekritikk
- For å lage kunst må man først lage rot

Gå til forsiden her

Kommentarer til denne saken