Gå til sidens hovedinnhold

Studenter slipper juksestraff

11 doktorgradstipendiater i medisin ble mistenkt for juks og kopiering. Nå slipper de likevel straff.

(iOslo): Under rettingen av en hjemmeeksamen fikk sensor mistanke om juks. Dermed ble saken oversendt til universitetets klagenemd i Oslo.

Varierende sitering
Klagenemda har nå konkludert i at stipendiatene ikke hadde jukset. Varaleder for den uavhengige nemda, Ellen Mo, forteller at fem av de mistenkte var kinesere som bare hadde vært i Norge en kort stund. På skjemaet de signerte var det regler som kun er skrevet på norsk. Hun sier også at det er en stor variasjon av sitering og henvisning i oppgavene.

Klagenemda mener at det er grunn til å stille spørsmål ved om reglene for hjemmeeksamen er gjort godt nok kjent for studentene.

Ikke fritt fram
Selv om stipendiatene ikke ble tatt i juks, betyr det ikke at det er fritt fram for kopiering og plagiat:

- Dett er ikke en praksis vi vil ha, og vi kommer til å gjøre det vi kan for å forhindre det. Vi må forsikre oss om at det ikke hersker noen som helst tvil hos kandidaten om at vi aldri kommer til å godkjenne oppgaver hvor det er kopiert tekster, sier dekan Finn Wisløff til Aftenposten.

Både rektor ved Universitetet i Oslo, Geir Ellingsrud, og dekan Finn Wisløff ved det medisinske fakultet er overrrasket over nemdas konklusjon.

Les flere nyheter hos iOslo.no.

Reklame

NÅ: 30 % rabatt på alle Kastel-modeller