Gå til sidens hovedinnhold

Vil gi deg bot for eksamensstryk

Studenter som stryker eller ikke møter til eksamen bør få kjempebot, mener universitetsprofessor.

Mange høyere studier tilbyr studenter en ny sjanse hvis de stryker eller ikke møter til eksamen. En ny sjanse bør koste studenten 5000 kroner, mener Ivar Sønbø Kristiansen, professor i samfunnsmedisin ved Universitetet i Oslo ifølge Aftenposten.no.

- Å stryke eller ikke møte på eksamen bør ha konsekvenser. Å tilbys en ny mulighet noen måneder senere koster universitetet mye, men studentene betaler ingenting, sier han til avisen.

Kristiansen mener at studenten pent kan vente til neste ordinære eksamen ett år etterpå, eller betale en bot på 5000 kroner for å ta konteeksamen.

- Falske sykemeldinger
Han mistenker også at mange friske studenter fikser falske sykemeldinger før eksamen.

- Fakta er nok at studenter som hevder de var syke ikke var godt nok forberedt, og et system som åpner for en slik utnyttelse bør avskaffes, sier Kristiansen, som selv er lege.

- Skal være gratis
Norsk studentorganisasjon er ikke enig i Kristiansen bot-forslag.

- Enkelte studenter spekulerer nok i bedre resultater på konteeksamen, men jeg tror flertallet av dem som ikke møter har gode grunner til det. Høyere utdanning skal være gratis i Norge. Ingen skal kunne betale seg til bedre eksamensordninger, sier organisasjonens leder Anne Karine Nymoen.

Få bedre råd med Nettavisens tjenester:

Minstrøm:Bytt strømleverandør og spar tusener.

Minrente:Bytt bank og spar minst 5000 kroner i året.

Mittoppdrag:Få tilbud fra håndverkere.

(Tjenestene er gratis for Nettavisens lesere)

Kommentarer til denne saken