Gå til sidens hovedinnhold

Studentregatta inspirert av Harvard

Økonomistudentene i Bergen håpet de startet en årlig tradisjon da de lørdag kjempet mot hverandre i det Harvard-inspirerte romesterskapet.

For første gang ble det lørdag arrangert «Studentregatta» i Nordåsvannet. Studenter fra BI, Juridisk fakultet og NHH hadde dannet fire rolag som kjempet om å bli Norges første vinnere av vandrepokalen.

Se bildene nederst i artikkelen.

- Ja, det er inspirert av den tradisjonsrike rokampen mellom Harvard-studentene og Princeton-studentene, sier arrangør Christian Tellefsen fra BI til iBergen.no.

Hatkamp
Den amerikanske rokonkurransen har blitt en ren hatkamp mellom de to elite-høyskolene. Å vinne konkurransen innebærer stor prestisje for vinnerlaget og skolen. Når Bergen nå setter i gang en kopi av konkurransen, er muligheten for like stor bitter stridighet til stede.

Men lørdag var det mest godstemning å spore ved Fana Roklubb og Gamlehaugen. Rundt 150 studenter og andre skuelystne hadde samlet seg på årets hittil varmeste dag, for å overvære den aller første regattaen. De fleste var der for å være sosial, grille og drikke øl.

De fire lagene - ett fra NHH, to fra jussen og ett fra BI - rodde fra målstreken ved Fana Roklubb 650 meter ut til snupunktet og tilbake igjen til mål. Etter to innledende runder møttes NHH og jussens ene lag i gullfinalen, mens BI og jussens andre lag kjempet om tredjeplass i bronsefinalen.

- Rått parti
Til stor jubel fra tilskuerne, kunne NHH få den første inngraveringen som seierherrer på vandrepokalen.

- Det var som forventet. NHH-laget har rodd i mange år og vant overlegent. De andre lagene besto av amatører, så det var rått parti, sier Tellefsen.

Jussen tok andre- og fjerdeplass, mens BI-laget tok bronsen.

Etter konkurransen reiste alle roerne og tilskuerne med innleide busser til Klar Bar i Bergen sentrum og feiret seg selv med premieutdeling.

Reklame

På tilbud: Den norske skogsmaskinen barna elsker

Kommentarer til denne saken