(SIDE2): Under det årlige arrangementet «Society for Personality and Social Psychology» i San Diego USA ble det presenterert en studie som viser hvilke mennesker som blir sett på være de mest narsissistiske og selvopptatte, skriver Psyblog.

Ifølge resultatet er det de som er født mellom 1988 og 1994 som blir sett på den mest selvopptatte generasjonen noensinne.

Selvnytelse

Det er i alle fall det inntrykket foreldre og besteforeldre har av de som er født i dette tidsrommet, forklarer Joshua Grubbs som var en av lederne bak undersøkelsen.

Grubbs er doktorgradsstipendiat i klinisk psykologi ved Case Western Reverse University og en ny studie bekrefter dette inntrykket til den eldre generasjonen.

Forskeren understreker at resultatet ikke betyr at alle som er født mellom 1988 og 1994 har narsissistiske trekk, men at det likevel er et større antall mennesker fra denne generasjonen som er mer selvopptatte sammenlignet med eldre generasjoner.

LES OGSÅ: I disse yrkene jobber det flest psykopater

Individualisme

Personene selv som deltok i studien likte ikke å bli stemplet med begrepet «narsissistisk» og avviser påstanden om at de er overdrevent selvsentrerte og arrogante.

I stedet er det mange i denne aldersgruppen som liker å tenke på seg selv som «individualistisk», ifølge Psyblog.

Side2 har også skrevet om at de som tar treningsselfies har narsissistiske trekk, samt at tidligere i år kom det en studie som viser sammenheng mellom reality-TV og narsissisme.

LES OGSÅ: Slik kan du oppdage en psykopat