Gå til sidens hovedinnhold

Stuper etter at sjefen selger

En aksje peker seg negativt ut på en positiv børs.

Oppturen har ebbet ut for Oslo Børs. Oljeprisen peker ned etter at den ukentlige oljelagerrapporten ikke innfridde forventningene.

Hovedindeksen faller 0,43 prosent til 379,10 poeng.

Etter flere dager med kraftig børsoppgang blir Blom-aksjen sendt rett ned. Administrerende direktør Dirk Blauuw har solgt aksjer for 24 millioner kroner, og har med det gjort en kraftig nedjustering av sin aksjebeholdning. Rundt 1,7 millioner aksjer er blitt lempet ut, og det til en kurs på 14 kroner.

Markedet svarer med å sende kursen ned 8,65 prosent til 13,20 kroner.

Les mer: Lemper ut aksjer

Stigende børser i Asia og en mer blandet utvikling på Wall Street sørger sammen med en sterk oljepris på å sende børsen oppover.

Les mer: Blandet på Wall Street og Asia stiger videre

Den ukentlige oppdatering over lagernivåene i USA levde ikke opp til forventningene. Det var langt mer råolje og bensin på lagrene, mens fallet i destillatlagrene var skuffende lite. Prisen har kommet under press etter rapporten. Tirsdag kveld kom en annen oljelagerrapport som viser at fallet i råoljelagrene var større enn forventet. Rapporten fra American Petroleum Institute som kom tirsdag var likevel ikke bare positiv for markedet. Den viser at destillatlagrene økte med vel 1 million fat i forrige uke og at bensinlagrene vokste med 5,6 millioner fat.

Det kalde været som råder i den nordlige delen av USA har fått markedet til å forvente økt etterspørsel etter fyringsolje. Fyringsolje inngår i destillatlagrene av behandlede oljeprodukter, og rapportene fra API og EIA gjør investorene mer usikre på hvordan oljelagrene virkelig utviklet seg i forrige uke. Råoljelagrene viste derimot et fall på 2,3 millioner fat. Det var et langt større fall enn forventet. (Korrigert: Tidligere skrev NA24 at råoljelagrene fra API falt med 3,7 millioner fat.)

Ved råvarebørsen i London blir kontraktene på nordsjøolje med levering i februar omsatt for 79,86 dollar per fat. Det er rett under nivået da Oslo Børs stengte tirsdag ettermiddag.

Statoil-aksjen faller 0,27 prosent til 148 kroner. Aker Solutions stiger 2,74 prosent til 82,50 kroner etter at DnB Nor Markets har jekket opp kursmålet i aksjen.

Les mer: Jekker opp oljeservice

Seismikkselskapet Petroleum Geo-Services blir løftet 2,24 prosent til 73,15 kroner. Selskapet har lagt frem hvordan kapasitetutnyttelsen for flåten var i fjerde kvartal i fjor.

Les mer: Mindre kontraktsseismikk for PGS

Reklame

Ny grillpakke for sommeren 2021: - Våre absolutte favoritter i en pakke

Kommentarer til denne saken