The Thief, Oslo (SIDE2): Denne helgen inviterte moteekspert og stylist Jan Thomas flere av sine kjendisvenner til lansering av rosévinen «Château Beaulieu».

Stileksperten står bak designet på «bag in box»-vinen.

Jan Thomas og vin?

Selv er ikke Jan Thomas den som er den ivrigste på flaska og han er fullstendig klar over at mange kan stille spørsmål ved dette vinprosjektet.

- Ja, hvorfor ble jeg med på dette her, det er et godt spørsmål. Det er sikkert noen som tenker «Jan Thomas og vin?». Jeg er jo ikke storforbuker av vin, men det var ikke det som var meningen, forklarer kjendisstylisten til Side2.

Jan Thomas presiserer at han aldri har vært avholdsmann, men med hans livsstil så er det ikke alltid det rett og slett passer seg å ta seg et glass vin.

- Jeg er en treningsnarkoman og jeg finner det ikke interessant å sitte å drikke meg full og våkne opp dagen etter med vondt i hodet. Jeg vil heller våkne tidlig, gå tur med hunden eller reise på trening. Og alkohol passer aldri inn da jeg alltid har noe jeg skal gjøre, kjøre bil eller noe annet, forklarer han.

Men den treningsglade motemannen sier at han fint kan ta seg et glass på varme sommerdager.

- Slik som i dag er det helt fantastisk å nyte et glass vin, sier Jan Thomas.

- Den siste tiden har jeg også har hatt mange nydelige kvelder på terrassen sammen med Christopher og jeg er billig i drift! Etter ett glass sier jeg alt jeg ikke skal si og etter to så danser jeg på bordet! ler han.

Men hva velger du helst av alkoholfrie drikkevarer da?

- Pepsi Max!

(Artikkelen fortsetter under bildet).

Trendy med rosévin

Om rosévin-prosjektet forteller Jan Thomas at han fikk en mulighet til å gjøre pappboksen til noe folk ønsker skal stå fremme på bordet.

- Jeg fikk en forespørsel om jeg kunne gi «bag in boxen» en X-faktor og den utfordringen tok jeg på strak arm.

Stylisten forklarer at gjennom designarbeidet har han brukt inspirasjon fra designere og trender som er aktuelle akkurat nå i 2014.

- Jeg er jo ikke en ekspert på alkohol, men jeg er en ekspert på styling og gi ting en helhet, fortsetter han.

- Jeg registerte blonder, blomster, pasteller, mønster, lette og fine neonfarger og brukte disse trendelementene som er superaktuelle nå til å style vinboksen.

Vinboksen har bilde en kvinne i to ulike settinger. På det ene bildet er kvinnen stylet for en typisk, varm sommerdag, mens på det andre bildet er det en trendy kveldslook som gjelder.

Men tror du gutta vil tiltrekkes av denne vinen da?

- Jeg tror nok ikke at en gutt som skal ha gutteparty løper inn på polet og kjøper denne vinen, men til et mikset selskap vil jeg absolutt tro at begge kjønn vil kjøpe denne vinen.

- Boksen har en feminin side, men man ser jo at gutta elsker vinen. Og det blir stadig mer populært og trendy med rosévin.

Føler seg naken i løpetights

Vi spurte også Jan Thomas om hvilke motetrender han mener vil være de mest aktuelle for den kommende sommeren og moteeksperten mener det er det de samme trendene som gjelder for begge kjønn.

- Ser vi på motebildet for guttene nå, så er det ikke nødvendigvis ultramaskuline farger som gjelder. Det er masse farger, masse neonfarger, masse pastellfarger som også gutta vil finne når de shopper sommertøy, mener Jan Thomas.

- Hvis vi analyserer trendene for damer og herrer denne våren så er det veldig mye likt. Det er blomster, neonfarger, hvite bukser og pasteller til både gutter og jenter.

Den kjente stylisten har også tips til hva man ikke skal gå med.

- Løpetights, både korte og lange, er forbeholdt gymmen! Det som har skjedd er at løpetights er blitt en trend så jeg ser folk har på seg dette overalt, både i butikken på markeder og så videre, sier en noe oppgitt Jan Thomas.

- Til og fra gymmen er greit, men det er ikke en trend jeg tenker som skal styles opp. Jeg synes ikke det er passende å gå på Meny å handle mat i løpetightsene mine, da føler jeg meg naken.