Gå til sidens hovedinnhold

Styrket i troen på REC

Meglerhuset Arctic har møt solenergiselskapet REC og er styrket i troen på fremtiden.

Konsernsjef Erik Thorsen og investorkontakt Jon André løkke i Renewable Energy Corporation (REC) holdt en privat presentasjon for meglerhuset Arctic Securities tirsdag.

NA24 - din næringslivsavis

Aksjen er ned 0,4 prosent og omsettes i øyeblikket til 74,90 kroner. Siste uken er aksjen opp 16,3 prosent. Arctic har et kursmål på 140 kroner, og gjenopptar en kjøpsanbefaling på selskapet etter møtet tirsdag.

Klappet og klart
I en rapport etter møtet skriver analytiker Eivind Bergkåsa i Artic at RECs ekspansjonsplaner er i rute. De er også fullfinansiert, men trenger mer finansiering ved nye prosjekter.

Deres nye teknologi for silisiumkuler – FBR – ved deres anlegg i Moses Lake i Washington i USA skal også være i produksjon i slutten av januar, ifølge Bergkåsa.

Ingen nye prosjekter vil bli annonsert før FBR-fabrikken er oppe og går 100 prosent.

- Singapore-prosjektet følger planen, og managementet er komfortable med deres driftsinvesteringer i lys av redusert konkurranse for industriarbeidskraft, heter det.

Kontraktsrisiko
Bergkåsa skriver at den største risikoen i selskapet er relatert til estimatene for deres kontrakter i år.

- Selskapet sier at det ikke har blitt kontaktet av kunder som vil reforhandle inngåtte avtaler, og REC selger langtidskontakter med 15 prosent nedbetaling eller bankgarantier, skriver analytikeren, og legger likevel til at ingen er immune mot potensielle reforhandlinger av kontrakter.

Ikke overforsyning
- Det er lite sannsynlig med overforsyning av silikon i år, heter det.

Managementet fortalte i møte med meglerhuset at dette ikke ville skje i år, heller motsatt, konsernsjefen fortalte at det ville kjøpe alt av silikon til 65 dollar kiloen.

Spotpriser ligger i øyeblikket på 150-200 dollar for kiloen, og små volum er tilgjengelig. REC tror modulpriser vil falle 10-15 prosent i år, som er mer optimistisk en Arctics estimat på 17 prosent.

Sektoren faller
REC-konkurrenten LDK Solar varsler svakere resultater enn tidligere antatt. For fjerde kvartal venter den kinesiske produsenten at omsetningen vil ligge mellom 425 og 435 millioner dollar mot tidligere anslag på 555 og 565 millioner dollar. Bruttomarginen er ventet å ligge mellom 10 og 13 prosent, og det representerer en nedjustering fra tidligere mål på mellom 18 og 21 prosent.

For 2009 venter LDK Solar senker de egne omsetningsforventningene til mellom 2,3 og 2,5 milliarder dollar og at bruttomarginen vil ligge mellom 22 og 27 prosent. De tidligere målene tilsa en omsetning på mellom 2,9 og 3,1 milliarder dollar.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien

Kommentarer til denne saken