Gå til sidens hovedinnhold

SU hang opp drapsliste på universitet

Sosialistisk Ungdom hang i går opp en drapsliste flere steder på Universitetet i Agder. - Fryktelig klossete, mener rektor.

(YEYE): For å skape oppmerksomhet rundt et arrangement om colombianske studenters situasjon, valgte Sosialistisk Ungdoms lokallag ved Universitetet i Agder (UiA) å henge opp en liste med navn på flere av studentene ved skolen under teksten «Disse fortjener ikke livets rett», melder fvn.no.

- Nøye gjennomtenkt
Arrangør for aksjonen og leder for SUs lokallag ved universitetet, Mali Steiro Tronsmoen, sier til Yeye at aksjonen var nøye gjennomtenkt, og at hun føler aksjonen var vellykket.

- Man må gå til såpass drastiske skritt for å kunne få oppmerksomhet om temaet. Det å lese om situasjonen for colombianske studenter er noe helt annet enn det å oppleve drapstrusler på sin egen skole. Vi ville at studentene skulle oppleve dette selv, forklarer hun.

Tronsmoen forklarer at alle som ble navngitt på listen, har sagt ja til å stå der.

SU-leder Kirsti Bergstø mener aksjonen var nødvendig.

- Å henge opp plakater med uekte drapstrusler var et politisk virkemiddel for å få frem informasjon om situasjonen om Colombia. At det ikke ble informert om hvorfor man hang opp en drapsliste, er en glipp, sier hun.

Var på listen uten å ha sagt ja
Lederen for studentavisen ved UiA, Anna Kvasjord, var blant de som hadde navnet sitt på listen, men sier hun har ikke samtykket til det. - Jeg har ikke samtykket til at navnet mitt skulle stå på listen, bekrefter hun til Yeye. Hun ønsker ikke å gi ytterligere kommentarer til saken.

Tronsmoen avviser at Kvasjord ikke ga samtykke til at hun kom på listen.

- Jeg snakket med henne på fredag, og da sa hun at hun veldig gjerne ville være med, sier Tronsmoen.

Studententorganisasjonen skuffet
Leder for Studentorganisasjonen i Agder, Helge Ødegård Hovland, er overrasket og skuffet over SUs fremgangsmåte, og mener de har brutt avtalene som ble inngått.

- Vi ble fortalt at dette skulle være en aksjon for studenter i andre land hvor man har det vanskelig og fælt. Under tvil sa vi ja til at disse plakatene kunne henges opp, men da vi så plakatene opphengt på mandagene ble vi overrasket, sier Ødegård Hovland til Yeye.

I følge Ødegård Hovland skulle det også henge en plakat med informasjon om hvorfor drapslisten ble hengt opp, men det gjorde det altså ikke og dermed ble en rekke studenter sjokkerte over listen.

- Sånn som drapslisten ble hengt opp, ble det rett og slett skremsel. Dette var en fryktelig klossete måte å gjøre det på av SU, mener studentlederen.

- En dum måte å gjøre det på
Universitetsrektor Torunn Lauvdal reagerer sterkt på måten aksjonen er gjennomført på.

- Temaet SU ønsket å ta opp er både viktig og alvorlig, men dette var en veldig dum måte å gjøre det på. De hadde en avtale om dette skulle settes inn i en ramme slik at folk skulle skjønne at dette ikke var alvor, men det gjorde de ikke. Det går ikke an å gjøre det på denne måten, mener Lauvdal.

Hun har innkalt SU og Studentorganisasjonen til et møte for å diskutere saken.

Siste nytt fra Yeye: Gå til forsiden her!

Reklame

Nå er det tilbud på de populære julepysjene