Gå til sidens hovedinnhold

Forandring fryder?

Vel, bare delvis i Sugababes sitt tilfelle.

Sugababes
Change
Universal

Det er faktisk snart ti år siden de tre jentene i Sugababes begynte det som skulle bli et av tidenes mest suksessrike pop-eventyr. Nå er det bare Keisha Buchanan som er igjen siden oppstarten. Siobhan Donagy ble sparket ut av bandet i 2001 og ble erstattet av Heidi Range fra Atomic Kitten. Så gikk de over til å bli bare to medlemmer da Mutya Buena trakk seg ut. Duoen ble en trio igjen da Amelle Berrabah entret banen i 2005.

At de har blitt eldre viser seg både i tekstene og melodiene. I fjor slapp de en singel-samling, og det er mulig at den markerer at en epoke er over. «Change» er i alle fall ganske annerledes enn hva vi har hørt fra de tidligere. Her er det lite som minner om låter som «Overload», «Round Round», «Hole In The Head», «Freak Like Me» og «Ugly», for å bare nevne noen av Sugababes enorme hit-arsenal.

Første singel, «About You Now», er en litt rocka låt som flyter på en bølge av 80-talls aktig synth og trommemaskiner. Den er fengende nok, men også «Denial», «My Love Is Pink» og «Back When» er låter som kan komme til å herje på listene. Men ellers er det langt mellom låtene som virkelig fanger oppmerksomheten.

Sugababes har tidligere bevist at de kan lage pene ballader. For eksempel var «Too Lost In You» fra albumet «Three» et eksempel på en vellykket ballade i kjent Sugababes-stil. Tittelkuttet «Change» er en bemerkelsesverdig laber ballade.

Der Sugababes tidligere har appellert fra alt til gamlemor til den mest hardbarka rocker, kommer nok «Change» til å slå an sterkest hos et ungt pop-publikum. Problemet med låtene er at mange av de er så kalkulerte at det virker som de kommer rett ut fra pop-håndboka. Så selv om dette er et skritt i ny retning, så savnes uforutsigbarheten de har stått for tidligere.

Flere musikkanmeldelser

Reklame

Quiz: Hva heter Mummitrollet på originalspråket?