Gå til sidens hovedinnhold

Her skal Siv og Erna bli enige

Høyre og Frp skal forhandle ved Tyrifjorden.

OSLO (NTB): Høyre og Fremskrittspartiet skal forhandle om ny regjering på Sundvolden Hotel.

Forhandlingene starter tirsdag klokken 15, opplyser Høyre tirsdag formiddag. Før det skal partiene delta når Stortinget konstitueres. Det nøyaktige starttidspunktet for forhandlingene kan bli forskjøvet dersom møtet i Stortinget krever det.

Uten KrF og Venstre
Etter to ukers sonderinger ble det mandag endelig klart at de to blå partiene går inn i forhandlinger om å danne en mindretallsregjering, mens Venstre og KrF har inngått en forpliktende avtale om å samarbeide i Stortinget og dermed sikre regjeringens parlamentariske grunnlag.

Les også: Dette er avtalen

I tillegg til å fordele statsrådsposter, skal de to partiene meisle ut detaljene i politikken som skal føres de neste fire årene, med utgangspunkt i firepartiavtalen som ble offentliggjort mandag. Den innebærer blant annet kommunereform, innstramming av asylpolitikken, lovfesting av rett til omsorg, stans i videre arbeid med olje- og gassutvinning utenfor Lofoten og Vesterålen, styrking av kristendommen i skolen og økt utbyggingstakt for vei og annen infrastruktur. Det ligger også an til kutt i både arveavgift, formuesskatt og bruk av bompenger, samtidig som handlingsregelen skal bestå.

Les også: - Det blir en vanvittig regjeringsslitasje

Gunnar Stavrums kommentar: Velger fire år på VIP-tribunen

Gi og ta
Det er med andre ord duket for en ny runde med hemmelighold og tøffe forhandlinger mens partiene gir og tar. Og til slutt skal altså selve regjeringskabalen legges, med de hensyn det innebærer til fordeling mellom partiene i tillegg til at det skal tas hensyn til kjønn, alder og geografisk spredning i kollegiet. (©NTB)

Les også:

LIVEBLOGG: Følg utviklingen i det borgerlige samarbeidet her.

HTML EMBED
Reklame

Her får du munnbind levert helt hjem

Kommentarer til denne saken