Gå til sidens hovedinnhold

Hvor er det billigst å trene?

Flere tusen kroner i prisforskjell på medlemskap hos de ulike treningssentrene.

(SIDE2:) Nå er det høysesong for å komme i gang med treningen og treningssentrene er allerede godt i gang med å markedsføre sine kampanjer og treningstilbud.

Side2 har sjekket prisene på medlemskap hos flere ulike treningssentre og det er store prisforskjeller.

Se oversikt lenger ned i artikkelen!

Dyrest og billigst

Det billigste alternativet er medlemskap hos Studentsamskipnadene. Hos SiO (Studentskipnaden i Oslo) betaler man 850 kroner for et semester (6 måneder), noe som tilsvarer 142 kroner per måned. I Bergen og hos SiB (Studentskipnaden i Bergen) koster treningsmedlemskap 990 kroner per semester (6 måneder), og dette tilsvarer 165 kroner per måned. Også i Trondheim er det rimelige priser for treningsglade studenter der man betaler 830 kroner for et semester (6 måneder), noe som tilsvarer 139 kroner per måned.

For de som ikke er med i noen Studentsamskipnad er det mange muligheter, både når det gjelder å velge treningsstudio og det å velge medlemskap.

Fresh Fitness, Bare Trening og Fitness 24 Seven er de billigste alternativene når det gjelder månedspriser for medlemskap på et treningssenter. De opererer med priser fra 199 kroner per måned for et ordinært medlemskap, men ønsker du å trene hos Elixia, SATS eller 3T må du ut med over 500 kroner i måneden - avhengig av hvilket senter man vil trene på og hva slags medlemsskap man vil ha.

Betaler du 199 kroner per måned utgjør dette totalt 2388 kroner i året hos den billigste treningskjeden. Velger du for eksempel Elixias abonnement som koster 519 kroner i måneden utgjør dette 6228 kroner i løpet av ett år. Prisforskjellen blir da 3840 kroner.

Forskjellig standard

Merk deg at flere av sentrene har ulike typer medlemskap og medlemsfordeler. I tillegg må man flere steder betale innmeldingsavgift og administrasjonsgebyr. Noen av treningsstudioene kan friste med gratis PT-timer ved innmelding, barnepass, gruppetreningssaler og gratis frokost, mens andre har hverken personlige trenere eller gruppetimer. Med andre ord, ett dyrere medlemskap har som regel noen flere fordeler sammenlignet med de billigste alternativene.

Husk å finne et senter som tilfredstiller dine behov og mål i forhold til treningen. Det kan også være lurt å sjekke åpningstidene på senteret samt hva slags muligheter du har for å fryse medlemskapet i avtaleperioden hvis du skulle få behov for dette.

Mange av kjedene tilbyr også bedriftmedlemskap, så sjekk med jobben om de har noen gunstig treningsavtale med et bestemt senter som du kan benytte deg av.

Se prisforskjellene

Vi gjør oppmerksom på at dette ikke er en komplett oversikt over prisene hos alle treningssentrene på de aktuelle stedene, men et utvalg som viser hvor store prisforskjeller det kan være. Prisene innebærer en måneds trening eller ett års medlemskap.

Prisene er hentet fra hjemmesidene til de ulike treningssentrene og Side2 tar forbehold om eventuelle feil eller endring av priser hos de ulike kjedene. Det kan også være lokale variasjoner fra senter til senter.

Flere ulike treningssentere har ulike kampanjetilbud i januar måned, dette er ikke tatt med i prisundersøkelsen.

OVERSIKT OVER TRENINGSPRISER 2014:

ELIXIA

ELIXIA ACTIVE (kjedens mest populære medlemskap)
fra 519,- til 619,- per måned

ELIXIA STUDENT
fra 419, til 519,- per måned

SATS

SATS Club (kjedens mest kjøpte medlemskap)
fra 520,- til 635 ,- per måned * (avhenger av hvilken by)

* Som student får du 20% rabatt på alle SATS Club medlemskap med 12 måneders bindingstid. (Administrasjonsgebyr på 299,- kommer i tillegg.)

3T-treningssenter (Trondheim/Trøndelag)

Ordinært medlemskap:
529,- per måned ved avtalegiro (Innmelding 1200,-)

Student:
449,- ved avtalegiro (Innmelding 800,-)

Fitness Xpress (Oslo)

Fra 199,- til 299,- per måned (299 kroner de første ni månedene du er medlem, og deretter koster medlemskapet 199 kroner per måned.)

Fitness 24 Seven (Oslo og Drammen)

199,- per måned

Bare trening

199,- per måned (I tillegg kommer kontantdel inkludert adgangskort 199,-)

Avancia Sport Center

Fra 399,- per måned

Condis Treningssenter

Ordinært medlemskap:
399,- per måned (Administrasjonsgebyr 199,-)

Friskis&Svettis

På hjemmesidene til Friskis&Svettis får vi opplyst at det er store forskjeller på tilbudet hos de ulike senterene, og at det også derfor er store variasjoner på ulike medlemskap: «Derfor må du ta kontakt din lokale forening for å finne mer informasjon om hva det koster og hvordan du går fram for å bli medlem».

Priseksempel på Friskis&Svettis - Oslo

Ordinært medlemskap:
429,- per måned (I tillegg må du betale 200 kroner i medlemskontingen)

Studentmedlemskap
1100,- for 6 måneder

Fresh Fitness

199,- per måned (Innmelding koster kr. 199,-. Adgangskort kr. 100,-)

Evo Fitness

349,- per måned

Actic

Fra 329,- til 399 ,- per måned

24Fitness

Fra 399,- per måned

SiO Athletica (Studentsamskipnaden i Oslo og Akershus)

For student:
850,- per semester

SiB (Studentsampskipnaden i Bergen)

For student:
990,- per semester

SiT (Studentsamskipnaden i Trondheim)

Studenter ved NTNU:
Helårskort (inkludert NTNUI-medlemskap 350 ,- ) 1430,-
Semesterkort (inkludert NTNUI-medlemskap 200,-) 830,-

Øvrige studenter:
Helårskort 1575,-
Semesterkort 900,-

Kommentarer til denne saken