Gå til sidens hovedinnhold

Sunt å onanere

Flere helsefordeler ved å ta på seg selv.

(SIDE2:) Eksperter hevder masturbasjon kan hjelpe til med å forebygge både diabetes, kreft og depresjon.

Gir bedre sex

Ifølge en amerikansk undersøkelse innrømmer 94 prosent menn og 85 prosent av kvinner at de onanerer, og det er slettes ikke så dumt å nyte litt alenetid ved å ta på seg selv, mener ekspertene.

To australske forskere fra University of Sydney sier nemlig at det å onanere vil kunne gi deg flere helsemessige fordeler. I et debattinnlegg skriver helseforsker Anthony Santella og hans kollega, Spring Chenoa Cooper, at det å ta på seg selv blant annet kan avverge en rekke sykdommer som for eksempel blærekatarr, diabetes og prostatakreft.

For kvinner kan onani forhindre infeksjon i både livmorhalsen og i urinveiene, i tillegg til å styrke bekkenmuskulaturen og gi bedre sex.

Masturbasjon kan også være en fordel for partneren din fordi man blir tryggere på seg selv og sin egen kropp. I tillegg finner du ut hva som fungerer for deg og eventuelt hva som ikke fungerer. Demonstrerer du dette for din bedre halvdel kan dette være en vinn-vinn-situasjon for begge parter.

Reduserer stressnivået i kroppen

Forskerne sier også at det kan forebygge depresjon på grunn av at man produserer endorfiner og som også kan hjelpe til å styrke immunforsvaret og gi deg bedre søvn.

Videre mener de to at det å onanere jevnlig vil gi bedre og kraftigere orgasmer som igjen reduserer stress, reduserer blodtrykk og øker selvfølelsen, skriver Daily Mail.

De påpeker også at en av de beste fordelene ved onani er at man ikke trenger en partner, og at det heller ikke er noen risiko for å bli gravid eller seksuelt overførbare sykdommer.

Med andre ord, her er det bare å nyte nytelsen.

Reklame

Bestselger: Slik får du kajakk til en tidel av vanlig pris

Kommentarer til denne saken