Gå til sidens hovedinnhold

Amerikanerne raser over dette

Første Super Bowl-tabbe siden puppesjokket.

(SIDE2:) - Vi beklager, sier NBC om glippen under pauseshowet i Super Bowl.

Den britiske artisten M.I.A viste fingeren da hun sto på scenen sammen med Madonna og Nicki Minaj under pauseshowet til Super Bowl natt til mandag. Og slikt skal ikke skje under årets største TV-begivenhet.

Når det gigantiske TV-showet går av stabelen skal alt gå perfekt, men selv med forsinket sendetid, nettopp for å unngå tabber, klarte M.I.A å lage rabalder. Selv om handlingen varte i under et sekund, er det nok til å skape reaksjoner under et show som blir sett av 100 millioner seere.

I natt var det klart for oppgjøret mellom New York Giants og New England Patriots på Lucas Oil Stadium i Indianapolis. Det var New York Giants som stakk av med seieren.

(Artikkelen fortsetter nedenfor bildet)

- Spontan handling
- Vi beklager den upassende gesten som ble sendt i løpet av pauseshowet. Det var en spontan handling som vårt system ikke fanget opp, sier NBCs tallmann Christopher McCloskey.

Fingeren til M.I.A spratt opp under en låt fra Madonnas nye singel «Give Me All Your Luvin». Sammen med et kraftuttrykk viste hun fingeren til publikum og TV-seere, noe som er nok til at NBC må beklage. Det er imidlertid noe uklart hvilken finger artisten viser.

Det er åtte år siden Janet Jacksons mye omtalte puppeglipp. Da var det CBS som sto for sendingen av det gigantiske fotballshowet, og Jacksons brystvorte skapte kontrovers.

Siden 2004 har det ikke vært de store glippene under TV-sendingen.

- NFL hyret inn talentet, og produserte pauseshowet. Vårt system var for tregt til å fange opp den upassende handlingen, og vi sier unnskyld til våre seere. Gesten under forestillingen var helt upassende og veldig skuffende, sier McCloskey til nyhetsbyrået AP.

LES OGSÅ:

Ellers smertefritt
NFL skylder på en feil hos NBC for at handlingen ble vist på TV. M.I.A skal ikke ha vist fingeren under øvelsene tidligere på dagen, og de hadde ingen grunn til å tro at det ville gjøres noe upassende under selve showet.

Foruten M.I.A-stuntet får Madonna skryt for sin forestilling i natt. På forhånd uttalte hun at hun var svært nervøs for å opptre, men det hele gikk svært bra. Madonna fremførte blant annet «Vogue» og «Like a Prayer».

Kelly Clarkson sang nasjonalsangen, og Blake Shelton og Miranda Lambert fremførte «America the Beautiful».

HTML EMBED

4888

Kommentarer til denne saken