Gå til sidens hovedinnhold

Ble avvist fire ganger

Men søndag gjør cheerleaderen likevel dette foran 100 millioner seere.

(SIDE2:) Cheerleader Alexa Flutie er blant dem som skal lage stemning natt til mandag når 46. Super Bowl spilles på Lucas Oil Stadium i Indianapolis.

Men finalematchen er ikke bare en gigantisk amerikansk fotballbegivenhet. Arrangementet er her hjemme minst like kjent for sine show, underholdning og reklameinnslag. I fjor benket 111 millioner seere seg ned foran skjermen for å følge fotballshowet.

Og blant innslagene som får massiv oppmerksomhet, er cheerleaderne. I fjor var det ingen lettkledte dansere på banen i pausene på den store matchen, men i år er det klart for dans, hopp og rop innimellom oppgjøret mellom New York Giants og New England Patriots.

Stiller krav
Ofte er det slik at bilder av de sexy cheerleaderen florere like mye som blinkskudd fra selve kampen. Og blant dem som debuterer i år som høytsparkende kvinne er Alexa Flutie. Hun ble avvist hele fire ganger av New England Patriot-troppen før hun fikk innpass i heiagjengen.

Alexa måtte gjennom en hard kamp for å bli godkjent, tross for at hun er datter av den tidligere kanadiske quarterbacken Doug Flutie. Han debuterte på 80-tallet for New Jersey Generals, og spilte sist i 2005 for New England Patriots. Nå er det altså datteren som skal entre banen.

(Artikkelen fortsetter nedenfor videoen)

HTML EMBED

- Hardt
Det er ikke hvem som helst som får showe for millioner av tilskuere. Alexa var blant 300 som fikk prøve seg. 31 av disse ble plukket ut videre etter tre runder, som også inkluderte en boot camp. Men Alexa kom seg gjennom prøvelsene.

- Det var veldig hardt, men jeg er veldig glad for å ha klart det, har Alexa uttalt i et tidligere intervju.

Hun fnyser av påstandene om at hun har fått innpass på grunn av sin far, og mener det kun skyldes hardt arbeid.

- Jeg ønsker ikke oppmerksomhet rundt etternavnet mitt. Når jeg gjør audition vil jeg at det skal handle om meg og min karriere. Jeg vil at folk skal kjenne meg for hvem jeg er, og ikke på grunn av min far.

Alene på banen
Alexa og 30 andre jenter er i cheerleader- gjengen til New England Patriots. Kvinnene møter lite heiemotstand til helgen, da New York Giants ikke har cheerleaders. De mener det tar bort oppmerksomheten fra selve fotballen. De fleste av lagene i NFL (National Football League) har egne cheerleadere, men New York Giants er altså blant de seks lagene som mener de klarer seg uten lettkledte duskedamer.

De mest kjente cheerleaderne er fra Dallas Cowboys. Laget startet tradisjonen tidlig på 70-tallet.

(Artikkelen fortsetter nedenfor bildet)

Uten skandaler i år?
I det berømte pauseshowet er det Madonna som skal entre scenen, noe den berømte popstjernen har innrømmet at hun har nerver for. Det finnes ingen større scene enn pauseshowet under Super Bowl. Ryktene skal ha det til at Madonna trolig kommer til å opptre med låter som Vogue, Ray of Light, Holiday og fra singelen «Give Me All Your Luvin». På scenen kommer også Cee-Lo, Nicki Minaj og M.I.A. Amerikanske medier skriver også at Madonna lite trolig kommer til å gjøre noe drastisk, men vil kjøre et sikkert show. Selv har hun tidligere uttalt ifølge Reuters at dette er en drøm som går i oppfyllelse.

- Jeg har opptrådt i over 25 år, men jeg har aldri jobbet så hardt, eller vært så nøye med detaljer, eller vært så nervøs - med et ønske om å lage et stort show under årets Super Bowl.

Men det er ikke bare antall publikummere, og TV-seere som gjør superartisten nervøs. Med tanke på tidligere Super Bowl-skandaler, som det berømte «puppesjokket» til Janet Jackson og Justin Timberlake i 2004, eller Christina Aguileras snublende framføring av den amerikanske nasjonalsangen i fjor, vil trolig ikke Madonna skape pinlige overskrifter mandag.

Kampen sendes på Viasat 4. Sendingen starter 23.00 norsk tid og ledes av Daniel Høglund. Sendingen fra Indianapolis starter på Viasat 4, Viasat Sport HD og Viaplay fra 24.00.

Les mer her:

Kommentarer til denne saken