(SIDE2:) Snart kan du se en rekke kjente fjes prøve å redde menneskeheten. I tiden framover kommer nemlig flere superheltfilmer på kino.

Tuller med sjangeren
Det hele begynner denne helgen, med «Superhero Movie». Dette er en parodi på klassiske superheltfilmer. Vi følger Rick Riker (Drake Bell) som blir bitt av en øyenstikker og dermed forvandles til superhelten Dragonfly.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Som parodier flest, er filmen full av skråblikk på sjangeren, promping og humoristiske karakterer. Verden trues av den onde Timeglasset, drømmedama er sammen med skolens slemmeste gutt og foreldrene til helten er døde.

LES ANMELDELSEN: Promp og fall i superheltparodi

SE PAMELA ANDERSON I FILMEN: Superheltinne i trikot

Rik oppfinner
Neste film ut er «Iron Man». Jernmannen spilles av Robert Downey Jr., mens Jon Favreau («Elf», 2003) har regien.

Filmen handler om den geniale oppfinneren og milliardæren Tony Stark som blir livstruende skadet etter å ha blitt angrepet og holdt som gissel. Gisseltakeren Raza (Faran Tahir) tvinger ham til å finne opp et våpen, men i stedet lager han en drakt som holder ham i live og hjelper ham med å rømme.

Ved å jobbe videre med drakten, får han superkrefter. Sammen med assistenten Pepper Potts (Gwyneth Paltrow) og vennen Rhondey (Terrence Howard) bestemmer han seg for å bekjempe ondskap som Iron Man.

Haakon Nygaard-Østby har for øvrig vært med på å skrive manuset til filmen.

LES MER: Nordmann kan få Oscar

Stor og grønn
«The Incredible Hulk» har premiere 13. juni. Edward Norton har overtatt rollen som Bruce Banner, bedre kjent som The Hulk.

Bruce prøver å finne en behandling som gjør at han ikke lenger forvandles til The Hulk. Det er mange som prøver å misbruke kreftene hans, så han må holde seg i skjul. Likevel vender han tilbake til sivilisasjonen for å finne en kur. Her forfølges han av The Abomination, som har like stor kraft som ham selv. Nå må Bruce prøve å redde New York City fra katastrofe og må ta et vanskelig valg: Skal han gå tilbake til livet som forsker eller skal han fortsette livet som superhelt?

Det er en rekke kjente navn på rollelisten. I tillegg til Norton, finner vi blant annet Liv Tyler, Tim Roth, William Hurt og Robert Downey Jr. - sistnevnte som Tony Stark.

Upopulær superhelt
18. juli har «Hancock» premiere. Her møter vi superhelten Hancock som begynner å bli sliten og utbrent. Populariteten han hadde hos folket har forsvunnet, og når han prøver å redde byen feiler han.

Etter enda et redningsforsøk som gikk i vasken, kommer han i kontakt med Ray Embrey. Ray er PR-agent og vil hjelpe Hancock med å gjenoppnå superheltstatusen. Men det blir ikke bedre av at Rays kone på mystisk vis gjør superkreftene til Hancock dårligere.

Will Smith har hovedrollen som Hancock, mens Jason Bateman spiller Ray og Charlize Theron spiller Rays kone.

Første møte med Joker
Batman er også tilbake denne sommeren. I «The Dark Knight» blir vi vitne til heltens første møte med skurken Joker.

Bruce Wayne fortsetter jobben med å holde Gotham trygt og fritt for kriminalitet. Den psykopatiske skurken han møter denne gangen er imidlertid verre enn de han tidligere har kjempet mot. The Joker gjemmer seg bak en skummel maske og de to skjønner at byen bare er stor nok for en av dem.

Christian Bale gjentar rollen som Batman etter «Batman Begins» (2005). Avdøde Heath Ledger spiller Joker - og rolleprestasjonen skal visstnok være en Oscar verdig.

LES MER: Kan Heath Ledger få Oscar?

Den stjernespekkede rollelisten består også av blant annet Michael Caine, Aaron Eckhart, Maggie Gyllenhaal, Gary Oldman, Eric Roberts, Morgan Freeman og Cillian Murphy. Filmen har norsk premiere 23. juli.

LES MER: Første titt på Batmans Joker

Må redde hele verden
Siste superheltfilm i denne omgang, er «Hellboy 2: The Golden Army», som har premiere 22. august. Regissør Guillermo del Toro har hatt stor suksess med «Pans labyrint» mellom de to «Hellboy»-filmene, og filmverden venter for tiden i spenning på hans tolkning av «The Hobbit».

Men før Tolkien-universet igjen presenteres på film, kan vi altså la oss underholde av en ny «Hellboy»-film. Denne gangen vil en opprørsgruppe fra den mytiske verden bekjempe menneskene for å ta over jorden. Nå må Hellboy og hans allierte redde jorden fra de onde vesenene.

I rollen som Hellboy finner vi igjen Ron Perlman, og Selma Blair og John Hurt er andre navn på rollelisten.

LES MER: Se menneskene bak maskene

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!