Gå til sidens hovedinnhold

Supermanns enke død

I mange år kjempet hun for å få sin nå avdøde ektemann på beina etter en rideulykke. Mandag døde Dana Reeve av kreft, bare 44 år gammel.

(SIDE2:) Dana Reeve sto last og brast med sin mann Christopher «Supermann» Reeve i alle år han var syk som følge av at han ble lam fra halsen og ned. Det var hennes første, men hans andre ekteskap. De møttes etter at Reeve opptrådde i en cabaret under en teaterfestival i 1987. Reeve satt på første rad og så forestillingen.

Christopher Reeve døde i oktober 2004.

Aktivister for forskning
Han ble verdenskjent for filmrollen som journalisten Clark Kent som kunne forvandle seg til superhelten Supermann.

Etter at han ble lam etter en rideulykke i 1995, kjempet ekteparet for forskning som skulle bidra til at han kunne få førligheten tilbake. Etter kampen fortsatte hun å lede fondet som jobbet for å samle inn penger til stamcelleforskning og få dette godkjent.

Etterlater ung sønn
I august i fjor annonserte Dana Reeve at hun hadde fått lungekreft.

- Jeg føler at Chris er med meg, sa hun i en pressemelding.

Nå er Dana Reeve selv borte. Hun ble 44 år gammel. Hun etterlater seg hennes og Christopher Reeves felles barn, William, som er 14 år gammel.

Foruten å være mannens sterkeste støttespiller, var Dana Reeves selv artist og opptrådde både flere ganger på Broadway. Hun dukket også opp i TV-serier som «Lov og orden».

Hennes siste opptreden var så sent som 12. januar i år i Madison Square Garden til ære for The New York Rangers.

Reklame

Ekstremt høy strømpris – slik kutter du regningen

Kommentarer til denne saken