(SIDE2): Det selges mye pukka-te i Norge. De lekre teboksene med økologisk te i alle varianter og med urter i alle former.

- Ikke lett
Nå lanseres teprodusentens supermat-produkter og grunnlegger Sebastian Pole er i Norge i anledning lanseringen.

- Det er vanskelig å få i seg alle næringsstoffene man trenger i løpet av en dag og særlig dersom man i perioder er stresset, jobber mye, er på farten eller spiser ute eller hos venner, sier han til Side2.

Sebastian Pole jobber selv hardt for å spise kun økologiske matvarer, men det er ikke bare lett.

- Plutselig skal du på middag til venner eller så er det bare ikke tilgjengelig for deg. Da er det topp å kunne fylle opp lagrene med supermat av ulike slag, mener grunnleggeren.

Teprodusenten pukka lanserte tirsdag formiddag disse produktene for det norske markedet; en Aloe vera juice, clean greener, Vitalise, Natural Vitamin C, Weight balance, fibre Plus, Wheat Grass Juice, Spirulina og Chlorella. De ulike produktene kommer enten i tablettform, som te eller som pulver. Alt er selvsagt økologisk.

- Er det ikke slik at supermat kan gi folk en unnskyldning til å stappe i seg dårlig mat bare de har tatt en smoothie med greens før frokost?

- På alle våre produkter står det at det bør tas i tillegg til et sunt kosthold, men det er klart at noen ganger så kan det sikkert fungere på den måten at man velger pulverform fordi det er enklere.

Når pukka nå har startet med supermat mener Pole det var en naturlig innlemmelse.

- Det var en forlengning av virksomheten og det var rett og slett helt naturlig når vi holdt på med te og hele 220 urter fra før av.

Inneholder mer næring
Pole mener måten pukkas supermat blir håndtert på gjør den mer næringsrik enn den er i sin naturlige form.

- Vi frysetørrer maten og på den måten blir den ikke utsatt for lys eller varme og holder seg bedre og tar vare på sine naturlige næringsstoffer på en bedre måte. En annen grunn til å spise økologisk supermat er at du slipper alle sprøytemidlene, mener Pole.

pukka reiser nemlig verden rundt for å finne gode produsenter til sine produkter og mye av teen dyrkes i India mens Aloe vera juicen for eksempel kommer fra Australia.

- Omtrent 25 prosent av de produsentene vi sjekker ut avviser vi. Det er vanskelig å finne gode produsenter som ikke bruker sprøytemidler og er økologiske, men her gjennomgår vi et nøye arbeid i utvelgelsen.

Seiler inn i markedet
Supermat har hatt en kometkarriere i Norge og damene som driver butikkene «Supernature» i Oslo, Trine Berge og Sara Chacko har allerede banet vei for den nye supermat-produsenten pukka.

LES SAKEN: - Du trenger fett, gress og alger

- Vi er glade for at supermat allerede er et kjent begrep for mange, sier Marianne Willumsen. Hun er ansvarlig for den norske importen av pukka.

- Det krever mer å selge supermat enn te. Det er mange oversettelser som skal gjøres og selvsagt mer opplæring til de som skal selge det.

Til nå har de fått innpass på helsekostkjedene Life og Sunkost i tillegg til en rekke enkeltstående virksomheter.

Essensielt for supermatfilosofien til pukka er tre ting. Det skal være rensende, foryngende og hjelpe fordøyelsen.

Fordøyelse viktig
- Du kan spise hvor mye supermat du vil, men klarer du ikke å fordøye det er det ingen vits, sier Sebastian Pole. Han mener det er lurt å blande ut pulveret i juice, så smaker det litt bedre i alle fall.