Gå til sidens hovedinnhold

Superslipp fra Samsung

Samsung lanserer en rekke spennende produkter på årets CES.

Samsung er en av de mest kjente produsentene som i disse dager stiller ut sine nyheter på forbrukerelektronikkmessen CES i Las Vegas. Selskapet har allerede mottatt 32 Innovation Awards på årets messe.

Ifølge en pressemelding mener Samsung at de med de nye produktene visker ut grensen mellom rikt innhold og elegant design, og gjør livet enklere for brukerne.

Ny TV-teknologi
Blant annet har Samsung fokus på ny teknologi. Full HD er ikke lenger det eneste saliggjørende når Samsung trekker frem sine nyeste flate TV-er. I tillegg til OLED og firedobbel HDTV-oppløsning, har selskapet premierevisning av syv modellserier, inkludert Samsungs nye toppmodeller.

- OLED og firedobbel full HD er teknologi som representerer et paradigmeskifte innen bildeteknologi og oppløsning, sier Jongwoo Park, ansvarlig for digitale medier i Samsung Electronics i en pressemelding.

- Oppløsningen på bildet er i noen tilfeller fire ganger høyere enn nåværende bransjestandard. Likevel beholdes det slanke formatet og den lave vekten som har gjort våre TV-modeller så populære hos forbrukerne.

De nye OLED-skjermene blir ikke å finne på markedet med det helt første. Samsung kommer ikke til å sette i gang med produksjon av OLED-skjermer før i 2010, melder selskapet.

Nye toppmodeller
Mer aktuelt for norske forbrukere er de nye modellene som allerede er i produksjon. Samsung har med seg syv modellserier i både plasma og LCD, helt fra de enkleste modellene til selskapets toppmodeller.

Tv-ene har en ny design, men har beholdt Samsungs velkjente pianolakkerte overflater. I stedet for helsvarte kanter, har de nye modellseriene fått transparente kanter med en innfelt ravrød fargenyanse.

Skal vi tro Samsung er designen et resultat av en ny produksjonsteknikk inspirert av produksjon av luksuriøst bilinteriør. Denne teknikken skal fjerne behovet for lim og skruer for å forme tv-kabinettet.

Både modeller i 4-, 5-, 6- og 7-serien vil være nordenaktuelle i løpet av våren og høsten 2008.

Videokamera med full HD
En annen spennende nyhet fra Samsung er videokameraet som tar opp i full HD. Med dette kameraet kan du ta opp i høyest mulig oppløsning og en bildekvalitet som virkelig gjør seg på en TV som støtter full HD.

Kameraet heter HMX20C og er et kompakt kamera med støtte for full HD og 1080p. Det vil si at det har en oppløsning på hele 1920 x 1080 punkter.

Nykommeren har åtte gigabyte internt minne, og kan utvides med minnekort. HMX20C arbeider ifølge Samsung med en cmos-sensor på 6,4 megapiksler og har digital bildestabilisering. Kameravinkelen kan vris opp til 135 grader ved filming i høye og lave vinkler.

Du velger selv om du vil koble kameraet til TV-en via en HDMI-kabel eller via USB.

Mer Blu-ray
Warner Bros. gikk nylig ut med nyheten om at de dropper HD-dvd og satser alt på Blu-ray. Det passer trolig Samsung midt i blinken, som nå lanserer sin fjerde generasjons Blu-ray-spiller.

Spilleren BD-P1500 er en av nyhetene Samsung har med seg til Las Vegas. I tillegg til å spille av Blu-ray-filmer i høyest mulig oppløsning, kan BD-P1500 konvertere vanlige dvd-er til en oppløsning på 720p, 1080i og 1080p. Dermed vil du få krystallklare bilder også når du ser på vanlige dvd-plater.

BD-P1500 støtter ifølge pressemeldingen 7.1 PCM, Dolby TrueHD, DTS-HD High Resolution og Master Audio, Bitstream audio output via HDMI og en hel del mer.

Har du heller lyst på en spiller som takler begge formatene, kan du velge BD-UP5000 i stedet. Dette er nemlig spilleren for både Blu-ray og HD-dvd.

Alt-i-ett høyttaler
Det er ikke bare bilde som er viktig for Samsung. På CES har de også med seg HT-X810 som er både hjemmekino og høyttaler i ett. Den kan veggmonteres under TV-en, plasseres på bordstativ høyttaler med innebygd dvd-spiller, lyd og Bluetooth.

HT-X810 ser ut som et tradisjonelt høyttalerpanel, men den har altså DVD-spiller innebygd. I tillegg har den støtte for Bluetooth, og lar deg spille av musikk fra mobilen eller mp3-spilleren trådløst.

Reklame

Rekordlav pris på Garmin-favoritt