Gå til sidens hovedinnhold

Superstjerner krangler om ære

- Trist, mener nordmenn bak omstridt monsterhit.

Beyoncé og Ne-Yo krangler om hvem som gjorde hva i co-writingen av førstnevntes superhit «Irreplaceable», som norske Stargate har produsert og skrevet musikk til.

NA24 - din næringslivsavis

Nå reagerer den norske produksjonsduoen på at de tilsynelatende blir trukket inn i striden, etter at NA24 siterte en artikkel om uenigheten, fra NY Daily News.

- Jeg skrev all teksten
Den høyprofilerte krangelen mellom superstjernene begynte med at Beyoncé under en konsert skal ha innannonsert monsterhiten «Irreplaceable» med ordene «Jeg skrev denne for jentene mine».

- Sangen er en co-write. Jeg skrev all teksten. Beyoncé hjalp meg med melodien, harmoniene og vokalarrangementet, slo hovedlåtskriver Ne-Yo tilbake overfor MTV.

Pappa forbannet
I artikkelen i NY Daily News er historien lagt ut som at pappa Mathew Knowles etter dette ble så forbannet på Ne-Yo at han svarte med å hevde at låten var norske Stargates – punktum:

«... Knowles was so steamed that he was telling people, «Stargate wrote it». Stargate is the Norwegian production team that helped produce ‘Irreplaceable’.»

Etter at NA24 siterte saken i NY Daily News reagerer nå Stargate på å bli trukket inn i krangelen.

Stargate: - Ingen diskusjon om oss
- Vi har laget musikken og produsert låten. Det er det ingen som betviler. Det er også trist at slike situasjoner oppstår, siden både Beyonce og Ne-Yo har bidratt like mye for at denne låten har blitt så stor som den har blitt, skriver produksjon- og låtskriver-duoens ene halvpart, Mikkel Eriksen, i en e-post til NA24.

Også partner Tor Erik Hermansen reagerer på at det han mener er en fremstilling som får det til å virke som om det noen gang har vært noen diskusjon rundt Stargates medvirkning

- Det stemmer at det har vært en diskusjon mellom Beyonce og Ne-Yo om hvem som skrev hva (når det gjelder tekst). Beyonce vedgår at Ne-Yo skrev teksten, men alle er korrekt oppgitt som låtskrivere. Det har aldri vært en diskusjon rundt vår medvirkning, skriver Hermansen til NA24.

Ny Top 5
For øvrig kan Stargate denne uken glede seg over nok en Top 5 på Billboard Hot 100, denne gang med Ne-Yo låten «Because Of You» som gjør et kraftig byks fra forrige ukes 39. plass.

Tor Erik Hermansen og Mikkel S. Eriksen i hitmaker-duoen Stargate har de siste åtte årene tjent mange titalls millioner kroner på å skrive og produsere hits for artister som Blue, Elton John, Mariah Carey, Rihanna, Cher, Nelly og, nå sist, Beyoncé og Ne-Yo.

Reklame

Kurs: Dette må du vite om bobler