Gå til sidens hovedinnhold

Superstjerner mot fattigdom

Rockestjernen Bono har fått kloa i lommeboken til verdens rikeste mann.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Irlands mest kjente mann, Bono, lanserte mandag en kampanje på 30 millioner dollar, 180 millioner kroner, som skal sette den globale fattigdommen på verdenskartet i 2008, og med seg har han blant annet fått Bill Gates, ifølge Washington Post.

NA24 - din næringslivsavis

Kampanjen som er navngitt Vote 08 skal foruten å hjelpe fattige også bidra til å bygge opp igjen verdens syn på USA. Foruten Gates er skuespillerne Matt Damon, Don Cheadle og Ben Affleck med på kampanjen, som også tidligere senatsledere Thomas A. Daschle og Bill First er det.

I løpet av høsten skal det foregå en kjendisturne i USA der problemene i den tredje verden blir presentert for de amerikanske velgerne. Ifølge avisen er imidlertid målet for kampanjen med tanke på fattigdomsbekjempelse ganske uklart, men mesteparten av de 30 millionene med dollars er allerede skjenket av gründeren av Microsoft.

Dette er imidlertid ikke første gang at Gates involverer seg og lommeboken sin i arbeidet for å gjøre tilværelsen bedre for de som er vanskeligstilt. Han har tidligere bestemt seg for å bruke resten av sitt liv på å gi bort alle pengene han har tjent

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis