Gå til sidens hovedinnhold

Supersvindler i budkrig

Kjempesvindelen i Societe Generale gjør at Nick Leeson, som i sin tid senket Barings, kan kreve betalt for intervjuer.

Torsdag ble det kjent at den 31-årige traderen Jerome Kerviel angivelig har gått amok og påført den franske storbanken Societe Generale et tap på 40 milliarder på grunn av mislykket spekulasjon i aksjeindekser.

Ironisk nok var det samme dag som Nick Leeson publiserte en kronikk hvor han advarer mot store finanstap og turbulens.

Nick Leeson stod i 1995 for en svindel som minner om det som skjedde i Societe Generale. Han klarte å skjule store tradingtap, men til slutt sprakk det hele, noe som ga et tap på 1,4 milliarder dollar og brakk nakken på Englands eldste bank, Barings.

Så det var ikke så rart at journalister torsdag kastet seg på telefonen til Leeson, som etter å ha sonet tre og et halvt år i et heller utrivelig fengsel i Singapore, har skapt seg en karriere som forfatter og foredragsholder.

Så intens var interessen, at Leeson via sin Agent Neil Martin har gjort det klart at han bare vil gi et begrenset antall intervjuer – og da til høystbydende, melder nyhetsbyrået Reuters.

Martin vil ikke si hvor mye det vil koste, men viser til at Leeson 5-6.000 pund, rundt 60.000 kroner for å holde et foredrag, og han skal ha tjent et betydelig beløp på sin selvbiografi «Rogue Trader».

Reklame

Vi har testet 20 påskeegg - sjekk hvilke som får best karakter