Gå til sidens hovedinnhold

Supertankere får lange kontrakter

Skipsreder Fred Cheng er tilbake for fullt. De har sikret to av sine supertankere 10 år lange kontrakter.

Les NA24 på mobil

Fred Cheng ble på slutten av 1990.tallet mest kjent for den spektakulære satsningen på å bygge opp verdens største supertankerrederi, Golden Ocean.

NA24 - din næringslivsavis

Prosjektet gikk på grunn da markedet gikk til bunns og resten av Golden Ocean er i dag gjort om til John Fredriksens bulkrederi med samme navn.

Cheng har imidlertid gjort comeback de siste årene og bygget opp rederiet Shinoy International. Det er gjennom dette selskapet han nå har sikret seg tre lange VLCC-kontrakter med det store kinesiske rederiet Cosco. samlet verdi på kontraktene er ifølge TradeWinds 280 millioner dollar.

Cheng har nemlig fått befraktet de to av VLCC'ene på 10 år lange kontrakter til Cosco, og raten skal være 35.000 dollar pr. dag. I tillegg er en tredje VLCC på en tre års kontrakt til samme rederi på samme rate. Det er snakk om moderne enheter med doble skrog.

Også Frontline skal ha fått fornyet sine lange kontrakter til Shell, og ifølge TradeWinds er avtalen med Shell utvidet fra fire til seks VLCC'er. Shippingavisen er ikke kjent med hvor lange kontrakter det er snakk om, men raten skal være markedsrelatert.

Reklame

Prøv gratis: Få HBO, Viaplay, Paramount+ og mange TV-kanaler ett sted