Gå til sidens hovedinnhold

Anmeldelse: Supreme Commander 2

Det er noen sjangere som nekter å dø, og vi har nok en gang samlet ressurser for å bygge hær.

Hvor lenge siden det egentlig startet har vi mistet oversikten over. Det var et spill som het «Dune»... Det er i hvert fall sikkert.

Nå i 2010 hvor spill blir mer og mer avanserte i alle sine former er det interessant å se noen som tar for seg gamle sjangere for å blåse liv i dem. «Supreme Commander» var et slikt spill, og nå er oppfølgeren her.

Hvis du er usikker på sjangeren kan vi fortelle at det dreier seg om den typen spill hvor du samler ressurser for å bygge en hær som du så styrer. På ny-norsk kalt RTS (på slang kalt «Command & Conquer»-sjangeren).

«Supreme Commander 2» er en merkelig oppfølger. Merkelig på den måten at man har gjort spillet mer tilgjengelig og enklere å sette seg inn i. Samtidig har man gjort svært avanserte ting med strategien. Alt i alt relativt smart.

Ta en titt på kjempen i «Supreme Commander 2»:
(Artikkelen fortsetter under videoen)

HTML EMBED

Teknologien har blitt mer oppdatert og mer gjenkjennelig med et teknologitre, og økonomidelen er mer rett fram. Ved å tone ned disse tingene, muligens litt mye på teknologien (du må ikke akkurat kjempe hardt for å få de mest avanserte enhetene), så har man åpnet opp for mer strategi i spillet ellers. I tillegg til at spillet er mye raskere, og at mye mer skjer samtidig.

Det krever sin mann (eller kvinne) å balansere enheter, forsvar og angrep. Alle de tre fraksjonene du spiller er unike, og med store forskjeller. Så én strategi vil kun virke for en av fraksjonene. I tillegg er enhetene såpass forskjellige innenfor en fraksjon at du bare med en av dem kan ha mange strategier.

Grafikken og lyden er bra, men ikke på nivå med det beste. Supert pluss for at man kan zoome helt ut for å få totaloversikt over alt som skjer (rett og slett genialt, igjen).

Spillets problem er at enspillerkampanjen er preget av en svært dårlig historie og dårlige skuespillere. Du blir ikke særlig engasjert for å si det mildt.

Online, derimot, mot andre er spillet i sitt ess med alle de mulige strategiene man kan velge. En dag vil du møte en bestemt strategi, en annen dag noe helt annet.

Anbefalt, hvis du skal spille online.

Se alle bildene vi har fra «Supreme Commander 2»:

2986

Reklame

Sommerens kuleste badeflåter

Kommentarer til denne saken