Nettbrettmarkedet er hett, og Gadgetsfesten på CES i Las Vegas er i gang. Et 50-talls nye iPad-konkurrenter ruster seg til å konkurrere med Apples iPad.

Selv om ikke den store teknologimessen CES i Las Vegas starter før torsdag denne uken, forventes det at nye iPad-konkurrenter blir det heteste temaet.

De første pressekonferansene, ryktene og lekkasjene ser ut til å bekrefte dette.

Rundt 50 konkurrenter

Under Nvidias pressekonferanse i går ettermiddag viste selskapet, ifølge journalister som rapporterte online fra pressekonferansen, frem et bilde som avslørte at det er et 50-talls iPad-konkurrenter på vei inn på markedet fra aktører som Asus, MSI, LG, Compal, Quanta og Foxconn.

For spesielt interesserte kan vi nevne at det nettopp er Foxconn som produserer iPhone 4 for Apple.

Asus har allerede lansert et Windows nettbrett; Det heter Asus Eee Slate EP121 og blir sannsynligvis et av de mest maskinvaresterke brettene vi har sett så langt, med Core i5-prosessor og IPS-skjerm med tegnebrettfunksjonalitet.

Toshiba kommer med Tablet

En som alt har vist frem et fysisk produkt er Toshiba.

Ingen snakker lenger om Folio 100 som ble lansert på IFA i Berlin i fjor høst, men nå heter produktet rett og slet Toshiba Tablet.

Amerikanske PC Magazine har fått sett det fysiske produktet, som er en 10.1 tommers berøringsskjerm med en oppløsning på 1280 x 800 bildepunkter.

Den støtter HD-video (1080p), har to kameraer og en ny prosessor fra Nvidia med to kjerner (Tegra 2), noe som betyr raskere kjøring av flere oppgaver og bedre ytelse når det kommer til film og spill.

Det store spørsmålet er imidlertid om Tablet-en fra Toshiba kommer med versjon 2.3 av Android eller versjonen som går under navnet «Honeycomb», som man antar er kodenavnet for Android-versjonen som er tilpasset nettbrett spesielt.

Toshiba Tablet vil bli tilgjengelig i løpet av første halvår i år. Ifølge PC Magazine sier Toshiba at prisen skal være konkurransedyktig mot iPad.

Motorola flørter med Android-fansen

Motorola har også pirret nysgjerrige Android-fans med en liten video.

Ryktene går på at Motorola vil lansere et nettbrett med Android på CES denne uken.

Nettstedet OneIndia News hevder navnet er «Droid Xoom» og at produktet skal komme i salg alt 14. februar.

Under kan du se Motorolas video: