(BiipMag): – Fri Flyt Surfefestival skal være et rendyrket surfearrangement beregnet alle nivåer. Lapoint og Stadsurfing tilrettelegger med overnatting og leie av utstyr. Det vi også være mulig å ta surfekurs denne helgen, sier Fri Flyts Christian Nerdrum som planlegger festivalen sammen med Lapoints Jarand Fretheim.

Lite, men idyllisk
Det er god mobilisering i den idylliske kommunen ellers. Låven som ligger på stranden i Hoddevika klargjøres til sosiale kvelder, fest, foredrag og filmvisninger, opplyses det om i en pressemelding.

Erfarne og proffe surfere blir også tatt godt vare på. To havraftingbåter fra Vågsøy Adventure er booket for å søke etter nye spots rundt den utsatte kystlinjen utenfor Stadlandet.

300 meters bølge
– Vi har så mange usurfede bølger her oppe, og Thomas Hagen med raftingbåten hevder å kjenne til en ukjent bølge som bryter 300 meter, forteller Jarand Fretheim som er medeier i Lapoint. Jarand har bosatt seg på Stadt og bygget opp en helt ny surfcamp hvor noen av de 70 deltakerne skal bo.

– Vi har både dame- og herregarderobe med varm dusj som er klar til å ta dere imot etter en surfeøkt i Atlanterhavet, sier Jarand.

LES OGSÅ: Norges svar på Hawaii

Fotokonkurranse
Det legges opp til surfekonkurranse ved en av de kjente breakerne på Stad hvor målet er «Beste bølge», og det blir konkurranse for skarpe fotografer.

– Vi jobber dessuten med å få opp den anerkjente skaperen Mika Lourenço fra Portugal til å holde kurs om brettkonstruksjon. Mika shapet brettet Tiago Pires slo ut Kelly Slater med under Rip Curl Search Pro i Indonesia. Her kan du lære å lage ditt eget Kelly Killer - brett!

Vanntemperaturen på Stadt skal fortsatt være rundt 15 grader på denne tiden av året. Det blir ikke kaldt med de draktene vi bruker i dag. Golfstrømmen fungerer lengre her enn på Østlandet. Men mer viktig er vel at sjansen for bølger er stor i midten av oktober.

Siste fra BiipMag: Gå til forsiden her