Gå til sidens hovedinnhold

Sushi på menyen

Det sies at det tar sju år å utdanne en sushikokk. Vi glade amatører lager sushi på en kveld. Vi viser deg hvordan.

Sushi er rå, superfersk fisk servert på små håndfuller av klebrig ris marinert i riseddik. Mange tror det er fryktelig komplisert å få til, fordi en sushikokk ikke er ferdigutdannet før etter sju år. Men nøyer du deg med å lage enkle sushibiter, er det ikke vanskelig.

Det viktigste er helt fersk fisk og god hygiene. Kjøp fisken hos en fiskehandler med god kunnskap, og fortell hva du skal bruke fisken til. Det kan lønne seg å fryse fisken i ett døgn før du bruker den, både for å ta knekken på eventuelle parasitter i fisken og fordi det er lettere å skjære fisken i tynne skiver når den er halvfrossen.

Eksotisk tilbehør
Wasabi, syltet ingefær og nori får du kjøpt i innvandrerforretninger eller i velassorterte matvarebutikker. Wasabi er en veldig sterk, grønn pepperrotkrem. Den fåes på tube eller som pulver som røres ut i vann. Syltet ingefær kjøpes på glass. Lyserosa ingefær er ofte litt syrligere og skarpere enn den hvite. Nori er tørkede flak av tang.

Prøv gjerne flere av sushioppskriftene under. Gidder du ikke å forme risboller eller synes det er vanskelig å rulle makiruller, kan du servere sashimi i stedet. Sashimi er skiver av ulike typer rå fisk servert med risen ved siden av.

Ofte får du servert misosuppe til forrett. Den kan godt erstattes av en rykende varm consommé med strimlede grønnsaker. Vi avslutter måltidet med en frisk, asiatisk-inspirert dessert.

Consommé med strimlede grønnsaker

Sushi

Sushi med lakserogn

Spicy Tuna Roll

Ngirisushi

Sashimi

Avokadomousse med chili og vaniljebakt ananas

Flere oppskrifter fra Art of Taste finner du her

Reklame

Ny bok: Husker du disse to idiotene?