(ØYA/SIDE2):

Man kunne kanskje ha fryktet det, men det har ikke skjedd mye galt med Lady Sovereign siden hun ble plukka opp av selveste Jay-Zs Def Jam-label i fjor.

Tøff
På Øya var hun sitt sedvanlige rappkjefta, lille, men store, britiske jeg, med debutalbumet «Public Warning» i bagasjen.

Det er lett å bli tatt på senga av denne ytterst spinkle, hvite tenåringskroppen (21 år), med den monstrøse kjeften.

Men overraskelsen har mistet noe momentum i takt med damas ferd mot stjernehimmelen. Vi vet hva som venter oss.

Derfor var det deilig å se at hun også bruker sine fabelaktige skills og tar vare på sine røtter. For rappe kan hun, og det tøffere enn det beste som har kommet fra de britiske øyer de siste årene.

Irriterende
Det tok riktignok i overkant lang tid før hun bestemte seg for å entre scenen på Sjøsiden lørdag. At dj-en får stå og boltre seg i ti minutter er egentlig bare irriterende, selv om meningen kanskje var at vi skulle varmes og spennes litt opp.

Et øyeblikk ble man litt bekymret for om Ladyen hadde tatt en Amy, eller en Lilly, for den saks skyld, en dame hun for øvrig ikke legger skjul på at hun misliker.

- Dere burde elske meg for at jeg, som den eneste britiske jenta, faktisk har kommet, messet hun for i neste ordelag å mobbe forsamlingen for å være den hviteste hun noen gang har vært ute for. Herlig frekt.

Punker
Med låter som «Bla, Blah» og ikke minst «Love or Hate me» fikk hun publikum til å glemme sin stolthet og gyve løs med langfingern på kommando.

Høydepunktet var til alt overmål en cover av Sex Pistols «Pretty Vacant». Jammen fikser hun ikke punken også, dette herlig farlige lille mennesket.

SE FLERE BILDER FRA ØYA NEDERST I ANMELDELSEN: