Gå til sidens hovedinnhold

- SV kan kutte lønnen selv

Stortingsveteraner er lei SVs sutring om økningen i politikerlønningene.

Midt i finanskrisen skal lønningen til politikerne økes. Ifølge VG vil de trolig økes med rundt 6 prosent, eller rundt 40.000, til 694.500 kroner i året.

NA24 - din næringslivsavis

SV er som vanlig i mot økningen i politikerlønningen. Dette har fått politikerveteranene Carl I. Hagen og Inge Lønning til å reagere. Nå foreslår de at SVs representanter i Stortinget bør avstå fra lønnhoppet.

- Vi har sett oss lei på de årlige demonstrasjonsforslagene til SV, som oser av dobbeltmoral lang vei. Derfor vil vi gi dem et tilbud. Så blir det interessant å se om de takker ja eller nei, sier Lønning til VG.

Sammen med Carl I. Hagen ber Lønning om at Stortinget vedtar en selvbestemt lønn lavere enn det regulative vedtaket fastsetter.

- Enten må SV være for lønnsøkningen og ta i mot kjeften fra velgerne, eller så får de la være å ta i mot lønnen. Men meg beskjent har aldri noen fra SV sagt fra seg lønnsøkning, selv om de sier at de er i mot, sier Hagen.

SVs Hallgeir Langeland sier at de to stortingsveteranene er desperate for å gjøre dette til en SV-sak, og sier partiet vil stemme i mot lønnsøkningen.

Reklame

Enormt salg på alt du trenger til løping

Kommentarer til denne saken